Els menús escolars del Bages prioritzaran el producte ecològic i de proximitat

El Consell Comarcal ha adjudicat el servei de menjador dels 30 centres que gestiona fins al 2020

Els menús escolars dels menjadors dels 30 centres educatius que gestiona el Consell Comarcal del Bages donaran més protagonisme aquest curs als productes de proximitat (elaborats a la comarca) i també als de producció ecològica, especialment pel que fa a les verdures i hortalisses de temporada. És una de les millores que incorpora el contracte del servei que el Consell Comarcal acaba d´adjudicar per als dos propers cursos (2018-2019 i 2019-2020), prorrogable fins al 2022.

El nou servei també afavorirà l´adquisició de productes elaborats per empreses d´inserció social, i més enllà de buscar la qualitat a nivell ecològic, també es potenciaran els àpats preparats amb sal iodada i oli d´oliva verge. A més, entre els peixos que s´oferiran, s´exclourà el panga, la talàpia i la perca, i hi haurà d´havar com a mínim tres menús mensuals que no incloguin proteïna animal.

Més monitors i menys cost

A banda d´aquestes millores a nivell de l´alimentació, el nou servei també ampliarà la ràtio de monitoratge, que permetrà un mínim de dos monitors de menjador fins i tot a les escoles petites, i es fomentarà que les empreses contractin vetlladors per donar suport als alumnes amb necessitats especials durant els àpats.

També hi haurà una millora en el preu, que oscil·larà entre els 6.16 i els 6,20 euros per menú. A més, les empreses adjudicatàries contractaran monitors que parlin llengua anglesa i animadors de suport.

El Consell Comarcal del Bages gestiona els menjadors escolars d´uns 1.200 alumnes.