La delegada a la Catalunya Central, Alba Camps, visita ajuntaments i organismes del Bages

La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, ha estat aquest dilluns a la comarca del Bages, en la segona de les visites institucionals que farà a tot el territori. S’ha reunit amb membres de l’equip de govern de l’ajuntament de Manresa i amb l’alcalde i segon tinent d’alcalde de Castellnou de Bages.
 
La jornada ha començat amb una visita al Centre de Protecció Internacional de Manresa (Llar Sant Joan de Déu), organisme de la Fundació Tomàs que funciona des de l’any 2016. Allà ha estat informada de l’acolliment de les persones refugiades per part de la directora de la fundació, Anna M. Prats, del coordinador de la Llar de Sant Joan de Déu de Manresa, Ignasi Amat, i del coordinador del projecte Mosaic, Jacint Santaulàlia, aixó com per la tècnica territorial de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Mireia Vall.
 
A l’ajuntament de Manresa, Alba Camps s’ha reunit amb l’alcalde, Valentí Junyent, i quatre regidors i tinents d’alcalde de l’equip de govern (Marc Aloy, Joan Calmet, Àngels Santolaria i Josep Maria Sala). En la conversa, la delegada ha conegut reptes i inquietuds de ciutat i de comarca i s’ha posat de manifest la voluntat d’avançar en la nova ubicació de la seu de la Delegació a l’edifici dels antics jutjats (palau episcopal de la baixada de la Seu).
 
La jornada ha acabat, a primera hora de la tarda, amb una reunió amb l’alcalde de Castellnou de Bages, Domènec Òrric, i el segon tinent d’alcalde, Lluís Thomen, on han tractat aspectes de col·laboració institucional. En la visita a la població ha conegut el nucli històric i el Museu dels Maquis, l’església i el cementiri, on han visitat la tomba de Ramon Vila Capdevila, Caracremada.
 
Amb aquesta jornada al Bages ha continuat el pla de visites de la delegada del Govern, que està composat per la reunió amb representants del municipi més gran de la comarca, d’un municipi petit i d’algun dels serveis que presta l’administració.
 
També podeu seguir-nos a través del compte de twitter @delcatcentral (http://www.twitter.com/delcatcentral)