Es presenta la Guia del Tomàquet del Bages a la cuina

La Festa del Tomàquet de Manresa continua durant tota la setmana

La Fundació Alícia ha estat escenari aquest dilluns de la presentació de la Guia del Tomàquet del Bages a la cuina, una guia elaborada pel Consell Comarcal del Bages i la Fundació Alícia. La presentació està emmarcada en la segona edició de la Festa del Tomàquet. De fet, tal i com ha reconegut el conseller de turisme del Consell Comarcal del Bages la guia s'ha elaborat "després que durant la celebració de la primera festa del tomàquet es detectés la necessitat d'elaborar un document així". El propi Josep Canals assegura que "és de distribució gratuïta i en tenen diversos pagesos, restaurants i punts d'informacio d'ajuntaments de la comarca".

La Guia del tomàquet del Bages a la cuina, segons Toni Massanés, de la Fundació Alícia, és "molt pràctica, explica quins són els tomàquets que entre tots reconeixem com a més patrimonials de la comarca i com els hem de comprar, guardar, fer servir i aprofitar". Massanés assegura que "els tomàquets del Bages són una joia, un tressor que se suma a tot el tressor dels tomàquets del món, però els del Bages en són la nostra responsabilitat i nosaltres en som garans d'aquest tressor"

Tomàquets d'autor

La guia del tomàquet del Bages a la cuina assegura que "els tomàquets del Bages són tomàquets d'autor i un reflex de la terra que els ha vist créixer", en aquest sentit tant els conseller de turisme, Josep Canals, com Toni Massanès, de la Fundació Alícia, asseguren que "cada varietat de tomàquet és el resultat de la negociació de cada pagès amb l'entorn".
 

Més activitat aquest dilluns

El mateix dilluns a la tarda, una caminada començarà a 3/4 de 6 de la tarda visitant l'Horta de Can Calafell, l'Horta que Brota i Les Arnaules. 

Facebook live

Dimarts es farà un showcooking al local de We Love Cooking. Els restauradors que preparen el sopar del tomàquet del dijous ens explicaran les receptes d'aquest sopar. L'expectació que ha aixecat ha obligat a tancar inscripcions i es podrà seguir en directe el showcooking a través del facebook l'Anella Verda de Manresa.

Dimecres seguirà l'activitat amb unes jornades de producció i consum agroecològic i un pinxo pote tomaquer per diversos bars de l'Antic, mentre que dijous se celebrarà el sopar del tomàquet al parc de la Seu. El tíquet es pot adquirir a través de la pàgina web de Bages Terra de Vins.

Divendres i dissabte se celebrarà el mercat del tomàquet al mercat de Puigmercadal de Manresa on a més del propi mercat hi haurà tastos, tapes i diverses activitats lúdiques i culturals.