Territori de Masies presenta a Manresa la seva oferta gastronòmica, cultural i de serveis

El pròxim 18 de juliol (19h) es presentarà a l’Espai Òmnium de la capital bagenca

El projecte Tasta Territori situa el producte agrari i la pagesia com a actiu de l’estratègia de pedagogia territorial al Baix Solsonès


Dia: Dimecres, 18 de juliol de 2018
Hora: 19:00
Lloc: Espai Òmnium
(Sobrerroca, 38 - Manresa)
Presentació de la Guia de recursos per fer territori (Baix Solsonès i entorn)
Hi intervindran:
- Marcel Espinal, Tirantmilles,
guies de muntanya.
- M. Àngels Montalà, restaurant Roquerols.
- Marcel Lleonart, Un Pam de Terra,
vinya recuperada del Solsonès.

- Martin Ezpeleta, dPagès, porc ecològic.
- Anna M. Duocastella, Les Corts de Biosca, 25 anys de turisme rural.
 

(Arxiu) Tast que es va celebrar a les Casas de Matamargó Foto: Carles Santana -Photologystics


El Baix Solsonès i la seva cultura pagesa, gastronòmica i turística aterraran a Manresa el pròxim dimecres, 18 de juliol. Diferents productors, elaboradors i veïns de la zona hi presentaran l’anomenada “Guia de Recursos per fer Territori”. Ho faran en el marc d’un acte que inclourà un tast de productes i un concert de música medieval amb la joglaressa Laura de Castellet, veïna del Baix Solsonès.
L’activitat l’acollirà l’espai Òmnium Bages i, amb aquesta iniciativa, l’associació Territori de Masies —formada per veïns i veïnes, entitats, serveis i pagesos de la zona— vol donar a conèixer la seva iniciativa al conjunt de la Catalunya central. De fet l’objectiu de l’entitat, plasmat ara a la citada guia, passa per reivindicar-se com a territori pagès i, per això, prefereix parlar de divulgació territorial més que de promoció turística. La publicació inclou prop d’una vintena de productors, una dotzena de restaurants i una desena de negocis de turisme rural i tres càmpings de la zona. Així mateix, hi ha una desena d’empreses de serveis o d’artesania i una mostra de l’ampli teixit cultural de la zona, a través de les nombroses entitats que la doten d’activitat tot l’any. D’aquesta manera, un territori aparentment amb poca vida, posa de manifest la vitalitat que alberga malgrat ser una zona amb una població baixa i dispersa. El document, doncs lluny de ser un catàleg comercial de serveis, és un recull de les diferents iniciatives, però conté un posicionament clar en favor de la petita pagesia i la reivindicació dels valors mediambientals i socials que aquesta comporta.