El xef Marc Puig-Pey, d'Alícia, és un dels deu finalistes del Basque Culinary World Prize

És l'únic aspirant de l'estat espanyol al premi, dotat amb 100.000 euros per a un projecte transformador en gastronomia

El responsable de l'àrea de cuina de la Fundació Alícia, de Món Sant Benet, Marc Puig-Pey, és un dels deu finalistes del Basque Culinary World Prize d'aquest 2018, un premi internacional que promouen el Basque Culinary Center i el govern basc per reconèixer la feina de xefs vinculats a iniciatives transformadores.

El Basque Culinary World Prize celebrarà la tercera edició, i està dotat amb un premi de 100.000 euros, que el guanyador haurà de dedicar a un projecte que demostri l'efecte multiplicador i transformador de la gastronomia. Marc Puig-Pey és l'únic finalista de l'estat espanyol, i la decisió està a mans d'un jurat del qual formen part xefs com Joan Roca, del Celler de Can Roca; Yoshihiro Narisawa, propietari del restaurant Narisawa de Tokio, Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugariz, o Gastón Acurio, un referent de la cuina peruana.

Marc Puig-Pey ha treballat a elBulli prop de dues dècades, i a Alícia, treballa en projectes innovadors i de caire científic en el camp del càncer, la diabetis, o les malalties renals, entre altres.