Món Sant Benet recupera la proposta dels 'Capvespres'

Un sopar a l'aire lliure inspirat en els àpats burgesos i una visita guiada nocturna pel monestir són els atractius

Món Sant Benet posarà en marxa el proper dimecres 11 de juliol la novena edició dels 'Capvespres de Món Sant Benet'. Una proposta per a les nits d'estiu que, sota el lema "una experiència nocturna al voltant de la gastronomia", convida als assistents a reviure un sopar al més pur estil modernista.
 
L'activitat en el complex monàstic de Sant Fruitós de Bages proposa un àpat a la fresca amb receptes inspirades en el passat medieval del monestir, en els productes dels horts cultivats pels monjos fa segles i en les receptes burgeses de principi del segle XX que la família del pintor Ramon Casas hauria pogut degustar un vespre d'estiu qualsevol. El sopar va seguit d'una visita especial al monestir al voltant de la gastronomia històrica de l'indret i compte amb una sèrie de tastos durant el recorregut. 

Un sopar a la fresca amb el monestir de fons

La jornada s'inicia amb aquest sopar a la fresca amb vista al monestir de fons. Una taula parada i plats amb història per assaborir, aprendre i compartir. La proposta planteja receptes inspirades en el passat medieval del monestir i incorpora, també, algunes receptes de principis de segle XX, entre les quals hi ha readaptacions d'elaboracions del cuiner manresà Ignasi Domènech, pioner de la gastronomia catalana moderna.

Després del sopar, aquesta experiència nocturna ajuda a descobrir l'espai amb els 5 sentits: a partir d'unes suggestives videoinstal·lacions la Rosita, la cuinera de la família Casas, fa passejar els començals pels racons més significatius del monestir i descobrir-ne el seu encant. A més, a banda de les explicacions del guia i els records de la cuinera se sumen al recorregut petites degustacions i olors que acompanyaran la visita. Una activitat única que es realitza excepcionalment durant els mesos d'estiu.

Font: Regió7.cat