‘Fet al Bages', nou programa del Rebost del Bages per promoure experiències turístiques a través de visites a explotacions i obradors

En una jornada celebrada al Mas Urpina, un total de 10 productors i elaboradors han participat en la primera sessió d’aquesta iniciativa.

 
 
 
 

El Rebost del Bages ha iniciat aquest dimecres 25 d’abril el projecte ‘Fet al Bages’, que pretén impulsar la creació d’experiències gastronòmiques a través de les visites a explotacions agrícoles i ramaderes, així com a obradors de productes agroalimentaris. El conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Josep Canals, manifesta que “aquesta trobada esdevé un valuós punt de partida per perseverar en la nostra idea: volem seguir potenciant les experiències turístiques al territori i articular l’oferta existent”. I afegeix que “les empreses visitables reforcen la imatge de la destinació turística i permeten posar en valor els nostres productes més singulars”. 

Després d’aquesta primera trobada que ha aplegat un total de 10 agents del sector a Mas Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, l’objectiu és consolidar un calendari regular anual de visites fixes a productors o elaboradors. D’aquesta manera, des del Rebost del Bages es preveu realitzar una sèrie de tallers i assessoraments a les empreses que vulguin adherir-se per tal d’ajudar-les en el procés de creació de l’experiència turística. A més, ‘Fet al Bages’ es coordinarà enguany amb el ‘Benvingut a Pagès’ per tal d’aprofitar les sinergies entre ambdós programes.

Canals manifesta que “un cop el projecte estigui consolidat, des del Consell Comarcal del Bages volem editar un nou fulletó per integrar aquestes experiències a la fulleteria gastronòmica que es va presentar recentment”, fent així referència als catàlegs “Assaboreix-lo: el Bages, una terra per menjar-se-la”.

Balanç satisfactori en la primera sessió

Durant aquesta primera sessió, els assistents han pogut conèixer els beneficis i l’impacte positiu que representen per al territori, el sector turístic i els consumidors les visites a productors i empreses que obren les seves portes. A més, des del Rebost del Bages també s’ha explicat com les tendències turístiques actuals són, clarament, una oportunitat per aquelles empreses i productors que opten per aquesta línia de màrqueting. En acabat, representants del Mas Urpina han explicat als assistents el projecte de la seva formatgeria i el centre de visites.

Des del Consell Comarcal, Bages Turisme i el Rebost del Bages s’anima a tots els productors i elaboradors del territori a descobrir els programes existents en l’àmbit turístic, com en aquest cas el ‘Fet al Bages’.