Cardona celebra els seus orígens amb la segona edició de la Festa de la Sal

La Festa de la Sal arriba amb més d’una vintena de propostes culturals, amb els grups Renaldo i Clara, Mabel Flores i Les Fourchettes com a caps de cartell

Com a novetats, divendres 3 de juny al vespre hi haurà un acte d’inici al Parc Cultural de la Muntanya de Sal i durant el cap de setmana es podrà tastar i comprar la Sal de Cardona

 

 

La Festa de la Sal de Cardona, que se celebrarà el cap de setmana del 4 i 5 de juny, consolida un esdeveniment que commemora els orígens històrics de la vila i amb un fil conductor, la sal, que vol reivindicar l’orgull cardoní.

L’Ajuntament, conjuntament amb la Fundació Cardona Històrica, la productora cardonina Udurae i l’Agència de Desenvolupament Local, presenten la segona edició de la Festa de la Sal a través de quatre eixos com a protagonistes: el patrimoni, la cultura, el comerç i la gastronomia, i tot amb una programació pensada per a tots els públics.

 

Programació cultural durant tot el cap de setmana

Aquesta segona edició donarà el tret de sortida divendres 3 de juny amb un acte inaugural a dins el Parc Cultural de la Muntanya de Sal. Serà a les 20:30 h. del vespre a càrrec de La vella Dixieland Band i hi haurà un tast gastronòmic. El punt de trobada serà a les vuit del vespre al pàrquing de la Muntanya de Sal.

Hi haurà un servei d’autobús llançadora que anirà des del centre històric fins al Parc Cultural de la Muntanya de Sal.

Dissabte 4 començarà amb un espectacle de màgia a càrrec de Fèlix Brunet (18h a la Plaça Mercat) i seguirà, a les set del vespre, amb circ i música amb Always Drinking Marching Band, a la Plaça del Vall. El cardoní Víctor González seguirà amb el seu darrer espectacle de dansa “Camins 4.0”, a la Plaça del Vall.

Ja a la nit, Mabel Flores portarà el seu darrer disc, Meraki, a la Plaça de la Fira.

De cara a diumenge, començarà a les onze del matí amb un espectacle de circ pel públic infantil i familiar, “El senyor de les baldufes” a la Plaça del Mercat, i seguidament, a la Plaça del Vall, el teatre “Una paradeta particular”.

Ja al migdia, el grup de jazz Vardo Wagon oferirà un concert-vermut a la Fira. De cara a la tarda, l’Escola Municipal de Música farà un concert, també a la Plaça de la Fira.

La nit de diumenge acabarà amb els concerts de Les Fourchettes (20:00h) i Renaldo i Clara (23:00h), a la Plaça de la Fira.

 

Promoció del patrimoni i la gastronomia i comercialització de la  ‘Sal de Cardona’

Per primer cop, es podrà comprar ‘Sal de Cardona’, un producte cardoní 100% que ja en l’edició anterior es va presentar i que aquesta segona edició, a la Plaça Santa Eulàlia, hi haurà una paradeta durant tot el cap de setmana per poder comprar sal comestible elaborada a la vila.

En l’eix de patrimoni, dissabte 4 donarà el tret de sortida amb una activitat infantil per descobrir el Museu de la sal Josep Arnau, una visita per contemplar els cristalls de sal d’una forma espectacular i que servirà per conèixer l’ofici de l’artesania de la sal. Serà a les 17h i cal inscripció prèvia ja que les places són limitades, i gratuïtes (clica aquí per reservar).

També es podrà fer una visita guiada al Casal Graells de Cardona, amb un tast de vins inclòs, per un preu de 8 euros. Hi haurà diverses opcions: dissabte a les 11:30h o a les 17:30h o diumenge a les 11:30h. Cal comprar entrada, que té places limitades, al següent enllaç.

A més, durant aquell cap de setmana s’instal·laran al voltant d’una setantena de paradetes de comerç i artesania i productes gastronòmics, distribuïdes pel centre històric, així com inflables i atraccions al mirador de la Fira.

Gerri de la Sal, vila convidada; Cinema Amateur Cardoní, guardonat al Saler d’Or

L’esdeveniment comptarà amb tres actes institucionals al saló de sessions de l’Ajuntament de Cardona, al llarg de diumenge al matí. Primer, a les 11:45h, es farà la recepció institucional d’una comitiva del consistori de la vila convidada, Gerri de la Sal, municipi de la comarca del Pallars Sobirà. Seguidament, amb l’entrega del Saler d’Or a l’entitat Cinema Amateur Cardoní, distinció de la vila de Cardona que atorga a una organització, persona o entitat de Cardona que ha treballat per enfortir els valors i el desenvolupament del municipi, i finalment l’acte d’entrega de la moneda de pagament del Dret d’Aimines, a càrrec de Salinera de Cardona.

*Podeu consultar el programa de la Festa de la Sal a la pàgina web de l’esdeveniment: https://www.festadelasal.com/ i a través dels canals oficials.