Bages i Manresa Turisme promocionen el final del Camí Ignasià aquest cap de setmana a Bilbao

Bages Turisme i Manresa Turisme participen conjuntament aquest cap de setmana a la fira internacional de turisme de referència al País Basc, Expovaciones, a Bilbao, amb un estand propi retolat com a “Manresa, el final del Camí Ignasià”. Es troba dins l’espa i de la demarcació de Barcelona, gestionat per l’àrea de Turisme de la Diputació de Barcelona. L’estand ha estat visitat avui pel regidor de Turisme i Protecció de Ciutat de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet Piqué, i pel conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas Guitó.

Durant els tres dies de la fira, es difon especialment la darrera etapa del Camí Ignasià, des de Montserrat a Manresa (passant també pels municipis bagencs de Marganell, Castellbell i el Vilar i Castellgalí) i tots els productes turístics relacionats amb aquesta etapa, tant de turisme actiu, com culturals, de benestar o gastronòmics i enoturístics.

En aquest sentit, es promociona també la Ruta del Vi del Bages, que, juntament amb el Camí Ignasià, és un dels productes turístics destacats de la comarca. A més, un dels cellers que formen part de la Ruta és l’Oller del Mas, que es troba als darrers quilòmetres del camí, abans d’arribar a Manresa.

Un altre dels elements que es potencien des del certamen turístic és que la comarca té el reconeixement per part de la UNESCO com a Geoparc Mundial, fet que la posiciona com a territori únic al món a nivell geològic i li aporta relat i contingut singular al Camí Ignasià.

Trobada amb responsables de turisme d’Azpeitia
La fira Expovaciones, que se celebra al Bilbao Exhibition Centre a Barakaldo, és una de les fires de turisme internacionals més importants del País Basc. Adreçada al públic final, és un aparador on conèixer propostes, destinacions i experiències en viatges. Enguany s’ha apostat per la participació conjunta a la fira, tenint en compte que el mercat basc és un dels més estratègics per al Bages i arran de la vinculació amb el Camí Ignasià, que s’inicia a Euskadi.

A banda de difusió turística des de l’estand, des d’on a més se sortejarà una estada a Montserrat i Manresa, han assistit al certamen el conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas Guitó, i el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet Piqué. Tots dos es reuniran amb representants polítics de turisme d’Azpeitia, per tal de seguir teixint col·laboracions amb aquest municipi basc, principi i final del Camí Ignasià. A més, s’ha concertat una trobada amb ATRAE (Agencias Turísticas Receptivas Asociadas de Euskadi), que s’han interessat en comercialitzar productes turístics de la comarca vinculats al Camí Ignasià.

Aquesta actuació forma part del programa de promoció turística de Manresa Turisme previst per enguany, de forma paral·lela amb les accions de difusió del programa Manresa 2022. També és una de les apostes de Bages Turisme per tal de donar a conèixer turísticament la comarca.

Coincidència amb la Final Four del Baxi Manresa
La presència bagenca a la Fira Expovacaciones de Bilbao coincideix el mateix cap de setmana de la Final Four de la Champions League de bàsquet, que se celebra a la mateixa ciutat i on participa el Baxi Manresa. Per aquest motiu, l’estand de Bages Turisme i de Manresa Turisme lluirà durant tot el cap de setmana la samarreta del club que commemora la seva històrica participació en aquesta competició.