La Fira del Vi del Bages recupera el format 100% presencial en una edició que se celebrarà del 28 de maig al 6 de juny

La 5a edició de la Fira del Vi del Bages —la Fira ViBa— recupera aquest 2022 el format 100% presencial. Se celebrarà del 28 de maig al 6 de juny, concentrant els actes centrals el cap de setmana del 4 i 5 de juny, que estrenaran nou emplaçament: el pati del Casino. Allà, el públic podrà conèixer els vins de la DO Pla de Bages de la mà dels mateixos cellers, amb una mostra que inclourà activitats enoturístiques paral·leles —també per al públic infantil— i acompanyament musical en directe.

A partir de dissabte 28 de maig, es faran visites guiades que permetran conèixer el patrimoni vitivinícola i els cellers, així com tastos i maridatges. També es farà el sopar degustació (dijous 2 de juny) i la Nit dels Picapolls (divendres 3 de juny). El programa complet es donarà a conèixer ben aviat en una presentació pública. Tota la informació de la fira es podrà seguir a la web firaviba.cat i al perfil d’Instagram @firaviba.

La Fira ViBa està organitzada per Bages Impuls, l’Ajuntament de Manresa i la Ruta del vi de la DO Pla de Bages —un projecte coliderat per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages i el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea.

Vi i cultura a través de l’art
En el marc de Viba, també torna un any més Vi_suals, un projecte que casa la cultura tradicional del vi amb els llenguatges artístics contemporanis. Amb una trajectòria d’una dècada, i gràcies a la complicitat de la Denominació d’Origen Pla de Bages, l’Ajuntament de Manresa, la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAVCC), Cine Club Manresa i Foto Art Manresa, Vi_suals ha esdevingut un projecte cultural de referència per la seva tasca divulgativa a l’hora d’apropar la cultura del vi al teixit social de Manresa i comarca. En els propers dies es presentarà també el programa complet d’enguany.