Festa Alícia't

ALÍCIA’T, la festa de la gastronomia de les comarques de Barcelona.

Aquest 2022, torna la Festa Alícia’t torna a ser com sempre.

Recupera el seu espai habitual, l’entorn únic i singular com és Món Sant Benet de Bages.

La proposta d’activitats pel cap de setmana és d’aquelles que fa difícil la tria. Si som previsors, millor que consultem abans el lloc web i fem la reserva (si encara queden places) dels tallers i activitats que més ens agradin.

En qualsevol cas, ens hi podem arribar en qualsevol moment del cap de setmana. Podem descobrir l’entorn del monestir de Sant Benet, a la riba del Llobregat, en un racó tranquil. Podem conèixer com treballen als Horts de Sant Benet. Podem passejar per la plaça de Sant Benet, amb tot de parades del mercat de productes que venen de les comarques de Barcelona.

A ALÍCIA’T, doncs, a més de conèixer i tastar els productes agroalimentaris més singulars fets a les comarques de Barcelona, descobrirem els atractius turístics i gastronòmics del territori, gaudirem de tallers de cuina i alimentació molt actuals per grans i petits.

El programa inclou tot tipus d’activitats per passar-s’ho bé, tot gaudint i aprenent entorn a la cuina fàcil, sana i divertida.

El 2021, en format virtual

El 2021 es va fer de forma virtual del 16 al 18 de setembre. La programació, que serà gratuïtat i oberta a tothom, vol arribar a molta més gent sense que s’hagin de moure de casa. Les propostes van des de tallers de cuina i alimentació, classes magistrals de primer nivell i propostes familiars entre d’altres.

Les novetats

  • Aula dels Sabors ‘Barcelona és Molt Més’, espai de tast amb productes gastronòmics singulars de les comarques de Barcelona.
  • Demostracions dels col·lectius de cuina i restauració d’aquest àmbit territorial
  • Showcooking amb productes locals
  • tallers creatius, tallers amb solucions per a necessitats alimentàries específiques i tallers monogràfics de la Fundació Alícia.

La programació preveu també una proposta específica de tallers per a la mainada pensada. Perquè, a través del joc i d’una manera pràctica i divertida, els més petits descobreixin la importància d’una bona alimentació i com adquirir uns bons hàbits alimentaris.

Alícia’t comptarà també amb la participació de personalitats i establiments rellevants de panorama gastronòmic del país. Aprofitaran la festa per presentar els seus darrers treballs, com és el cas del Celler de Can Roca, que donarà a conèixer el ‘Rocook’, projecte de cuina al buit que ha desenvolupat amb la col·laboració de la Fundació Alícia.

Món Sant Benet acollirà un gran mercat amb la participació dels productors i elaboradors de productes alimentaris de qualitat de la ‘Xarxa Productes de la Terra’ que impulsa la Diputació de Barcelona a través dels Consells Comarcals, als quals s’hi afegiran entitats, gremis i associacions que gestionen productes turístics i gastronòmics d’aquest territori.