L'oficina de turisme de Santpedor programa una passejada guiada per la vila medieval

El proper dissabte 7 de maig l’oficina de turisme de Santpedor farà una visita guiada en què s’explicarà la trajectòria de Santpedor com a vila reial durant l’Edat Mitjana. Per participar-hi cal inscriure’s prèviament a través d’aquest enllaç

Amb el nom ‘La vila de Santpedor i els reis de Catalunya-Aragó’, la visita farà un repàs dels principals fets i peculiaritats que caracteritzen el passat de la vila com a conseqüència dels vincles directes que tenia amb els reis de la Corona catalanoaragonesa.

El punt de trobada serà a les 10.30h davant de l’oficina de turisme, a la capella de Cal Clarassó. L’activitat tindrà dues parts: en primer lloc es farà un recorregut pels principals punts d’interès del nucli antic per tal de conèixer la fesomia de la vila en època medieval (portals, vestigis de la muralla, Palau Reial, Església...), i en segon i últim lloc les explicacions acabaran amb una visita a l’exposició dels privilegis reials que es podrà veure a la capella de Sant Andreu amb motiu de la fira Santpedor en flor, que tindrà lloc el cap de setmana 7 i 8 de maig.

Els privilegis són documents que mostren com la vila de Santpedor es va anar consolidant econòmica i jurídicament gràcies a les prerrogatives especials que rebia dels monarques: dret a celebrar mercat, dret a celebra fira, proteccionisme de la producció de vi... Tot plegat fins al punt d’esdevenir una de les localitats més importants i populoses del Bages.

La proposta s’engloba dins la iniciativa de les regidories de turisme i patrimoni de donar a conèixer els atractius del poble a través d’un servei regular de visites i rutes guiades dels elements patrimonials, naturals, històrics i emblemàtics de Santpedor. Aquesta és la tercera visita de l’any, que coincideix sempre amb els dissabtes de plaça, cada primer dissabte de mes.