Cardona enceta una nova campanya de dinamització comercial, cultural i turística

La campanya de promoció del centre històric s’allargarà tot l’any

Durant el mes de maig, la vila acollirà diverses activitats vinculades a la cultura, el comerç o el turisme

 

L’Ajuntament, la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC), l’Associació d’Empresaris de Cardona (AEC) i la Fundació Cardona Històrica (FCH) han presentat aquest matí al bellmig del centre històric, a la Plaça del Mercat, una nova campanya de dinamització i promoció del patrimoni, el comerç i el turisme amb la que es vol recuperar la vitalitat al centre històric de la vila amb accions d’atracció que convidi als cardonins i cardonines i als visitants a gaudir del patrimoni, de la restauració i del comerç de proximitat i dinàmic.

Durant el mes de maig tindran lloc diverses activitats vinculades a sis grans eixos: el patrimoni, la cultura, el comerç, el turisme, la gastronomia i els allotjaments.

En l’àmbit del comerç, liderat per la Unió de Botiguers i Comerciants, es recupera la iniciativa del Passaport Cardoní, una activitat dirigida al públic familiar en què s’estableix un vincle entre botiguers i infants, se celebra una nova edició de la Fira La Teixidora a l’antiga fàbrica El Paperer (7 de maig) i el 21, 22, 28 i 29 de maig, la UBIC protagonitzarà una obre de teatre a Els Catòlics. També s’han previst accions d’embelliment del centre històric amb banderetes, cistelles amb flors o lones promocionals de la campanya.

Pel que fa al patrimoni, s’ofereix un pack de visita guiada al Parc Cultural de la Muntanya de Sal i al Castell de Cardona, de dimarts a divendres, amb un descompte del 25% així com un concurs d’Instagram amb un sorteig de nit a l’Hotel Bremon, entre d’altres.

La vila acollirà, el cap de setmana del 21 i 22 de maig, la Fira Playmobil amb activitats i mostres per a totes les edats o diverses activitats d’agents turístics com una ruta per la Vall Salina i guiatge per les rutes saludables o pàdel amb Cardona Events.

A nivell gastronòmic es farà un maridatge d’oli i formatges a finals de maig o una ruta de tapes. Els allotjaments també oferiran descomptes entre setmana.

Amb tot, l’Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha destacat durant la presentació que “es tracta d’una campanya conjunta entre els agents implicats pel desenvolupament de la vila” amb la que es vol “ressaltar el centre històric durant tot l’any perquè la ciutadania visqui la seva essència.”

“És molt important que els cardonins entenguin que el centre de la vila és un gran centre comercial a cel obert que cal potenciar i cuidar”, destacava el batlle. Estruch ha aprofitat l’ocasió per anunciar que des del consistori s’impulsarà entre aquest 2022 i 2023 un pla de xoc de més de 50.000 euros per embellir el centre històric amb diverses accions, consensuades amb les associacions de veïns i la UBIC, per tal de dignificar el centre històric.

L’Alcalde Estruch ha remarcat un dels altres eixos importants per la vila, l’habitatge, per anunciar que en els propers mesos començaran les obres de rehabilitació de nous habitatges del Carrer Doctor Merli.

En darrer lloc, l’Alcalde ha remarcat que el proper 14 de maig la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament posaran en marxa una comissió per modificar el Pla Especial del Centre Històric, que considera que “ha quedat obsolet”, i actualitzar-lo per posar a disposició de la ciutadania les eines que han de permetre rehabilitar el casc antic, sempre respectant el patrimoni i edificis, al ser considerat Bé d’Interès Nacional.

El regidor de Comerç, Salvador Campos, ha agraït la suma d’esforços d’una campanya i projecte “que neix de baix cap a dalt” i que és per aquest motiu “que tothom se la pot sentir seva”.