Els Amics de l'Art Romànic organitzen una conferència i una caminada per donar a conèixer el patrimoni de Sant Benet de Bages

Els Amics de l'Art Romànic del Bages organitzen dues propostes per tal de donar a conèixer la riquesa arquitectònica de Sant Benet de Bages i els seus voltants.

La primera de les propostes serà la conferència "Domènech i Montaner i Sant Benet de Bages. El resultat de l'excursió científica de l'agost de 1905", a càrrec del Dr. Joaquim Graupera. La conferència es basa en la recerca realitzada pel mateix Graupera per a la publicació d'un estudi a la revista Domenechiana del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner.

Graupera farà una anàlisi del treball que l'arquitecte va fer el 1905 sobre el monestir de Sant Benet de Bages.

Aquest acte es durà a terme el divendres 25 de març, a 2/4 de 8 del vespre, al Teatre Casal Cultural. Per participar-hi cal descarregar-se prèviament una invitació AQUÍ

La segona proposta, que arriba el dissabte 26 de març, serà una caminada circular per l'entorn de Sant Benet de Bages on els i les participants podran conèixer detalls dels diferents elements arquitectònics que es trobin en el recorregut.

La ruta s'iniciarà a les 9 del matí des de l'aparcament del monestir i continuarà cap a església de Sant Bartomeu de Navarcles, el Pont de Cabrianes, la Torre Ximberga, l'església de Sant Jaume d'Olzinelles, Sant Genís de la Vall dels Horts per finalitzar, de nou, a Sant Benet de Bages.

La ruta, de 7 km de recorregut, es calcula que es pugui fer amb 3 o 4 hores, incloent-hi les explicacions que es realitzaran en cadascuna de les parades.

Les persones que vulguin participar-hi han d'inscriure's prèviament al correu electrònic aarb@aarb.cat

Aquestes propostes estan organitzades per l'associació dels Amics de l'Art Romànic del Bages amb el suport de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, el Museu de la memòria de la vinya i el vi i el Col·lectiu Recerca Històrica.

Arxius Adjunts