8 noves empreses comencen el procés per esdevenir Punt d'Informació Turística

8 noves empreses han iniciat el procés per esdevenir Punt d’Informació Turística i centre col·laborador del Geoparc de la Catalunya Central. Es tracta de dues empreses d’activitats turístiques (Dinamic Guies de Muntanya, de Manresa i El Patinete Loco, de Talamanca), un habitatge d’ús turístic (Apartaments les Bases, de Manresa), 4 cases de turisme rural (Cal Segudet i El Puig de Viladepost, de Castellnou de Bages, i Masia Can Pla i Cal Teixidor, de Sant Mateu de Bages) i un comerç (La Tabateca, de Balsareny). Durant aquest any, aquestes empreses participaran en diferents sessions formatives i sortides sobre el terreny que els permetran adquirir els coneixements necessaris per transmetre als visitants que vinguin a la comarca informació de qualitat per gaudir de la seva estada.

El programa Punts d’informació turísitca (PIT) està impulsat pel Consell Comarcal del Bages amb el suport de la Diputació de Barcelona i té com a objectiu dotar els equipaments turístics d’informació i coneixements sobre l’oferta turística de la comarca. La implantació d’aquest projecte permet als participants donar resposta a les peticions d’informació turística de forma solvent, contrastada i acurada i establir connexions amb la resta d’agents del territori, així com conèixer la resta d’empreses del sector turístic del Bages. En el cas concret de la comarca del Bages, aquesta acreditació porta associada la de centre col·laborador del Geoparc. Actualment a la comarca ja hi ha prop de 70 establiments, tant públics com privats, que exerceixen com a Punt d’informació turística gràcies a haver realitzat aquest programa. El llistat de tots els establiments adherits pot consultar-se en aquest enllaç.

Per al conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas, el programa PIT “contribueix a millorar la competitivitat del sector turístic del territori”. Comas destaca la importància que té el treball conjunt d’empreses i administracions per aprofundir en el coneixement i la divulgació dels atractius turístics de la comarca i enriquir l’experiència del visitant que ve al Bages.

La primera sessió de formació del programa s’ha dedicat a explicar-ne tots els detalls i fer una primera pinzellada dels atractius turístics del territori, focalitzant-los en la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages i el Geoparc de la Catalunya Central. Posteriorment, es faran petites càpsules formatives en noves tecnologies, atenció al client i competitivitat turística, dues sortides de coneixement del territori i un taller virtual sobre la destinació.