Bages Turisme oferirà 4 tallers gratuïts per millorar la competitivitat del sector turístic del territori

Bages Turisme ja té a punt el programa de Tallers de Turisme per aquest any, un seguit d’accions de formació gratuïtes per al sector turísitc amb l’objectiu de millorar el posicionament tant de les empreses com de la pròpia destinació. Enguany es faran 4 tallers, tots ells en format virtual. El primer tindrà lloc el dia 30 de març i anirà sobre plans d’igualtat al sector turístic. Aquest taller és forma part de les sessions de formació obligatòries que han de fer les empreses que vulguin acreditar-se amb el segell Biosphere de Turisme Sostenible. En aquest taller s’explicarà què és un pla d’igualtat en les empreses turístiques i quina legislació els afecta. Des del març d’aquest any, totes les empreses amb més de 50 treballadors directes o indirectes han de disposar d’aquest document.

El segon taller es farà el 26 d’abril i parlarà de l’storytelling i el turisme sostenible com a elements per millorar l’experiència turística. Durant el taller s’aprendrà en què consisteix aquesta eina de comunicació i com les empreses que ofereixen serveis turístics poden utilitzar-la per atraure i comunicar les seves accions en turisme sostenible. Aquesta formació també forma part del programa d’acreditació per al segell Biosphere.

El dia 27 de maig tindrà lloc el tercer taller, que aquest cop estarà centrat en la creació de vídeos per a xarxes socials. Els participants aprendran trucs i consells per crear vídeos per a les seves xarxes i veuran les possibilitats que ofereixen plataformes com YouTube, Instagram o TikTok.

El programa de Tallers de Turisme es tancarà el 8 de novembre amb un taller sobre com fer anuncis a Facebook i Instagram. En aquesta formació s’explicarà de quines maneres es poden crear campanyes d’anuncis perquè es visualitzin a Facebook i Instagram i arribar al màxim de persones a partir de consells específics i l’anàlisi de casos reals.

Els Tallers de Turime són una iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació de Barcelona i tenen per objectiu millorar la competitivitat de les empreses del sector. Per a Agustí Comas, conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages, “amb aquests tallers volem facilitar eines per a què les empreses del sector turístic de la nostra comarca millorin el seu posicionament i avancin cap a la sostenibilitat, la comunicació, la creació i comercialització de producte turístic i, en definitiva, ajudar-los a fer una gestió més eficient del seu negoci”.

Més informació sobre els cursos i el procés d’inscripció en aquest enllaç.