Torna la Festa de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages

A la Festa de l'Arròs es pot degustar un típic arròs popular, en un context festiu en el qual es programen una cercavila, una mostra de boixets, sardanes, castells i un ball de gegants i capgrossos.
 

Els inicis de la Festa de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages, es remunten al segle XIX i estan relacionats amb els àpats previs al començament de la Quaresma. És una de les festes més importants del poble de Sant Fruitós de Bages, declarada d'Interès turístic per la Generalitat de Catalunya des de 1995.

  

La Festa és una festa de menjars col·lectius i disbauxa, però en un principi va ser una festa de solidaritat cap als més necessitats i un dia de compartir. Va ser, posteriorment, quan la festa va evolucionar cap a un esperit més lúdic, fent del menjar una trobada popular i festiva. 

Actualment, la Festa de l'arròs recull tot l'esperit de les tradicions que l'han fet possible al llarg dels temps i li han proporcionat la seva identitat. La seva capacitat d'evolució i d'adaptació al canvi dels temps, integrant noves activitats i renovant o recuperant d'altes,  així com la implicació de molts veïns i veïnes del poble, fa que tant els veïns com tots els que us apropeu pugueu gaudir d'un dia de festa.

La jornada us permetrà gaudir del seu ampli programa d'activitats paral·leles, com ara un concurs de pintura, actuacions de cultura popular, sardanes, mostres, trobades i un mercat d'antiguitats.