Es presenta la Transéquia 2022

El pròxim 6 de març es portarà a terme la 38a edició de l’esdeveniment esportiu.

Les inscripcions ja estan obertes.

 

Aquest migdia, en una roda de premsa al Parc de l’Agulla, s’han presentat els detalls d’aquesta edició. La presentació ha comptat amb les intervencions de la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo Obiols; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú Calveras; el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, Josep Alabern Valentí; de la directora de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, Laia Muns Serra, el director del Museu de la Tècnica de Manresa, Eudald Serra Giménez i Sebastià Catllà i Calvet, president d’AMPANS i Núria Serra Ferrer, responsable del Servei Prelaboral d’AMPANS.
 

La Transéquia a peu o corrent
 

Per facilitar l’organització de la Transéquia, que comença molts mesos abans de l’esdeveniment, i amb la voluntat de fer-la flexible i adaptable a les circumstàncies socials canviants a causa de la COVID-19, es va decidir prescindir de les modalitats BTT i Handbike.
 

Es podrà fer a peu o corrent, des de Balsareny, Sallent o Santpedor.
 

L’opció corrent de la Transéquia serà una opció d’autosuficiència. Si escullen aquesta opció, al punt d’inici es donarà una polsera al corredor, amb la qual podrà recollir la bossa amb tot l’avituallament al Parc de l’Agulla. Al llarg de tot el recorregut únicament hi haurà punts d’aigua.
 

Bossa d’avituallament
 

Aquest any a l’inici del recorregut s’entregarà a cada participant una bossa amb tot l’avituallament, d’aquesta manera cadascú s’adaptarà les parades al seu ritme. El què sí que hi haurà al llarg del recorregut seran punts d’aigua per continuar hidratant-se.
 

Novetat en les inscripcions
 

Enguany, quan es facin les inscripcions, s’haurà d’escollir el lloc de sortida (Balsareny, Sallent o Santpedor) i l’hora. D’aquesta manera es pretén evitar aglomeracions i esglaonar les entrades, la qual cosa farà més fluida la circulació per la Séquia, sobretot en els trams més estrets.
 

També s’han eliminat les inscripcions el mateix dia. Totes s’han de fer anticipadament, hi ha temps fins al 4 de març, i es poden fer des de la pàgina web https://transequia.cat/inscriu-te/  o presencialment als municipis per on passa el canal els següents dies i hores:

  • Balsareny – dijous 24 de febrer d’11 h a 15 h a la plaça de la Mel  
  • Sallent -  dimecres 23 de febrer de 15 h a 19 h a la plaça dels Arbres   
  • Sant Fruitós – dimarts 22 de febrer d’11 h a 15 h a la Màquina de Batre  
  • Santpedor – divendres 25 de febrer d’11 h a 15 h a la plaça Gran U d’octubre 
  • Manresa – dissabte 26 i diumenge 27 de febrer de 10 h a 20 h a la plaça Sant Domènec 

 

La MiniTranséquia
 

Aquest any la MiniTranséquia, la festa per als més petits, arriba a la seva 7ena edició. Aquesta vegada serà diferent d’altres edicions, una mica més reduïda i espaiada, però tan divertida com sempre.
 

Serà una gimcana familiar pel Parc, on caldrà inscriure’s prèviament en grups d’entre 5 i 8 persones, i amb activitats com circuit de bicicletes, reptes científics, jocs en anglès, etc. Està adreçat a famílies amb infants d’entre 4 i 10 anys, i el preu serà 8€ per grup.
 

Solidària un any més
 

Enguany la causa solidària seleccionada és el Servei Prelaboral d’Ampans, projecte que combina l’aprenentatge d’un ofici amb la recuperació i reciclatge de fustes en desús.
 

Amb aquesta col·laboració es vol aconseguir que mitjançant l’aprenentatge d’un ofici es redueixin les desigualtats de persones amb trastorns de salut mental al mateix temps que es treballa pel medi ambient amb el reciclatge i reutilització de fustes.
 

Voluntaris i col·laboradors
 

Aquest any volem donar les gràcies a tots els col·laboradors i patrocinadors, especialment a BBVA i a Grup MAAS, per haver confiat en l’esdeveniment. Gràcies a les seves aportacions es pot continuar portant a terme aquesta festa de la natura i l’esport.
 

Durant la roda de premsa s’ha fet una crida a la participació de voluntaris. Enguany se’n necessiten 200. És una forma diferent i molt enriquidora també, de participar en la Transéquia.
 

Més informació a la pàgina web transequia.cat o al dossier de premsa.