El Bages porta els seus atractius turístics a Fitur View Larger Image

La comarca del Bages ha tingut presència a la fira internacional de turisme Fitur, que s’ha celebrat aquesta setmana a Madrid, a través de dos dels seus principals atractius turístics.

D’una banda, dimecres el Geoparc de la Catalunya Central va prendre part de la presentació conjunta que van fer tots els geoparcs de l’estat a l’estand del govern d’Aragó. La trobada va servir per donar a conèixer la nova web www.geoparques.es, i les accions de màrqueting on line que es faran aquest any. La web s’ha fet en castellà, català, euskera, gallec i anglès i, a més d’explicar què són els geoparcs i com funciona la xarxa, compta amb un apartat propi per a cada geoparc. En el cas del Geoparc de la Catalunya Central, l’espai permet accedir a informació essencial com mapes i fullets turístics, visualitzar el vídeo promocional del Geoparc i veure fotografies dels elements geològics més destacats del territori. En representació del Geoparc de la Catalunya Central van assistir-hi el seu director científic, Ferran Climent, i el president, Agustí Comas, que va destacar “la bona acollida que ha tingut la presentació”.

Dijous va ser el torn de l’enoturisme amb la presentació a l’estand de Catalunya del projecte Rutes del vi de Barcelona, impulsat per la Diputació de Barcelona. El projecte compta amb la col·laboració de les DO d’Alella, Pla de Bages i Penedès i la participació d’una quarantena de cellers d’aquestes DO. L’objectiu és posicionar la Destinació Barcelona com una destinació enoturística i atreure nous públics a la ciutat i a la resta de la província. La presentació va estar apadrinada per la sommelier i influencer del món del vi Meritxell Falgueras i hi van assistir agències especialitzades en viatges premium i d’enoturisme.

En el marc de la fira Fitur també es va presentar el projecte Camins de la Séquia, que impulsa el Parc de la Séquia i que compta amb el suport de Bages Turisme.