Bages Turisme reunirà el sector per fer balanç de l'any i lliurar els distintius PIT i Biosphere

Bages Turisme reunirà el sector en una jornada de tancament d’any en què també es farà lliurament dels distintius PIT i Biosphere als establiments que enguany han estat treballant per obtenir aquestes certificacions. La jornada tindrà lloc el dilluns 13 de desembre a les Torres de Fals, al municipi de Fonollosa, un complex monumental que recentment ha estat restaurat i reobert com a equipament turístic, reconvertides en un centre divulgatiu de les torres de defensa a Catalunya. Aquest dia també s’escenificarà el relleu a la presidència de Bages Turisme, que es produeix cada 2 anys. En aquesta ocasió, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, passarà la presidència al president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez.

La jornada començarà a les 10 del matí amb les benvingudes institucionals. En aquest moment també es farà efectiu el relleu a la presidència de Bages Turisme i l’alcalde de Manresa farà un balanç dels seus dos anys de mandat. Tot seguit s’exposaran dades turístiques de la comarca per posar de relleu la importància de conèixer el turista que ens visita per definir les estratègies i accions tant de les empreses com de l’administració pública. També es parlarà de les oportunitats del Bages en l’àmbit del turisme de reunions i del turisme gastronòmic parlant d’un producte singular, l’oli de varietats locals, del qual enguany s’ha elaborat una guia sobre les varietats corbella i verdal de Manresa. Aquesta guia, treballada des del Rebost del Bages en col·laboració amb la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, es presentarà i distribuïrà als assistents a la jornada. Les ponències acabaran amb una presentació d’algunes de les accions de promoció i el pla de treball previst per Bages Turisme per l’any 2022.

Al final del matí es farà lliurament dels distintius Punts d’Informació Turística (PIT) i Biosphere, tant a les empreses que s’acrediten per primer cop com a les que renoven les distincions. PIT i Biosphere són dos programes liderats i coordinats conjuntament amb la Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona. El PIT està impulsat i coordinat conjuntament pel Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona, mentre que el Biosphere l’impulsen el Consell Comarcal del Bages, la Diputació de Barcelona i la Cambra de comerç de Barcelona.

Totes aquestes empreses han seguit un programa de formació al llarg d’aquest any per tal d’obtenir aquests certificats. El distintiu PIT (Punts d’Informació Turística) acredita establiments públics o privats que complementen la xarxa d’Oficines de Turisme oficials i ofereixen a turistes i visitants informació de l’oferta turística existent, assistència i suport en l’organització de la seva estada. D’altra banda, Biosphere és un programa a escala mundial de qualitat i sostenibilitat turística que, a la comarca del Bages, també permet obtenir el distintiu d’equipament o establiment adherit al Geoparc Mundial UNESCO.

La jornada és un espai de trobada per als agents del sector turístic, que poden aprofitar la pausa de mig matí per posar en relació les empreses que treballen al sector del turisme a la comarca i generar sinèrgies.