La primera edició de la Ignasiana BTT tanca amb un gran èxit de participació i d'organització

Enmig d'un ambient festiu, 111 ciclistes van cobrir els últims 115 quilòmetres del Camí Ignasià, entre Verdú i Manresa.

Ahir diumenge 26 de setembre va tenir lloc la primera edició de la Ignasiana BTT, una ruta autoguiada amb GPS pels darrers 115 km del Camí Ignasià, de Verdú fins a Manresa, travessant les comarques de l’Urgell, Segarra, Anoia i el Bages. Aquesta activitat forma part del programa de Manresa 2022 Transforma i l’any vinent es celebrarà la segona edició. En total, van participar a la cursa 111 ciclistes, que van sortir de manera esglaonada des de Verdú en 3 grups de 37 persones, el màxim previst.  

La cursa ha estat organitzada per l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Som Terra Som Salut i els Ajuntaments de Verdú, Cervera, Montmaneu, Igualada i El Bruc i ha comptat amb la col·laboració de l’Oller del Mas, Sala Team Manresa, Esport Ciclista Manresa i una seixantena de voluntaris. A més, ha comptat amb el suport de Fundació La Caixa, Corredoria Assegurances Pujol i Trek Manresa.

Les rutes es van iniciar esglaonadament a les 8 del matí a Verdú i van transcórrer sense incidents i amb un gran ambient festiu. El recorregut, exigent, va causar 17 abandonaments per avaries o bé per cansament. Amb el dorsal número 1 i obrint la cursa, hi van participar en tàndem l’ambaixador de Manresa Ignasi Àvila i David Sànchez.

Els primers participants a arribar a Manresa van fer-ho a les 13.30 h del migdia i els darrers a les 19.45 h del vespre.

La Ignasiana BTT forma part del programa de commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa. La primera edició estava prevista l’any 2020, però es va haver de cancel·lar a causa de la pandèmia. La segona edició tindrà lloc l’any que ve i la voluntat és que aquesta ruta pugui fer-se no sols en format cursa d’una manera programada sinó que funcioni com a producte turístic de cicloturisme a l’entorn del Camí Ignasià de manera estable durant l’any.

  • Fotografia. Sortida de la Ignasiana BTT a Verdú