El projecte de cooperació Leader Natura i la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages estrenen un cicle d'activitats dedicades al bosc i la vinya

L’objectiu de l’esmentat projecte és incentivar el desenvolupament socioeconòmic dels espais naturals protegits i les seves zones d’influència, tot fent-lo compatible amb la protecció i conservació de l’entorn

Els grups Leader Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central i l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, juntament amb la Ruta del Vi de la Denominació d’Origen (DO) Pla de Bages i Bages Turisme, han estrenat un cicle d’activitats dedicades al bosc i la vinya.

Es tracta d’un conjunt de propostes relacionades amb el paisatge i la natura d’aquest territori que tenen com a objectiu aprofundir en el coneixement de la cultura de la vinya i el vi des d’un vessant naturalista i sostenible.

Totes les activitats es duen a terme a l’aire lliure i en grups reduïts. A més, són gratuïtes ja que es desenvolupen en el marc del projecte Leader Natura, finançat pel Departament d’Acció climàtica, Alimentació i Agenda rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Propostes per a tot els públics:

  • 27 de juny, Construïm un hotel d’insectes a la vinya Castelladral
  • 18 de juliol, Anellament científic d’ocells a les vinyes d’Artés
  • 4 de setembre, Bat Night, la nit de ratpenats
  • 26 de setembre, Bany de bosc i vinya

Les activitats es realitzen en el marc de ‘Leader vida silvestre’, inclòs en el projecte de cooperació Leader Natura, que pretén posar en valor activitats relacionades amb la fauna, per tal de donar a conèixer aquest recurs, i potenciar la creació de productes turístics al voltant de l’ecoturisme, entre altres.

La ruta del vi de la DO Pla de Bages, que organitza i articula tota l’oferta enoturística dels 15 cellers d'aquesta DO, proposa als visitants diferents activitats per a fer a la comarca en funció dels seus interessos. S’articula a partir de: el patrimoni de pedra seca, el Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, la història de les antigues nissagues de viticultors, cooperatives centenàries i petits projectes familiars, i les varietats autòctones i vins de qualitat.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210628_ruta_vi_leader_natura