Manresa serà capital mundial del waterpolo amb la inauguració de la denominació de les Piscines “Manel Estiarte Duocastella” i el partit històric entre les seleccions femenines de Catalunya i els Estats Units

El pròxim 9 de juny, Manresa serà capital mundial del waterpolo femení, amb un partit internacional de màxim nivell: la selecció nacional catalana, amb la majoria de les seves jugadores olímpiques, contra la bicampiona olímpica, la poderosa selecció dels Estats Units. Serà el FIBRACAT WOMEN’S WATER POLO CUP, amb motiu de la inauguració de la denominació de les Piscines Municipals de Manresa “Manel Estiarte Duocastella” i com a acte especial del centenari de la Federació Catalana de Natació, que tindrà lloc a les 18 hores. Just després de l’acte institucional d’inauguració es donarà inici al partit (18.45h), en què les millors jugadores del món es provaran en plena preparació per als pròxims Jocs Olímpics de Tokio.  

 

Els detalls de l’acte i del partit s’han presentat aquest matí, en una roda de premsa que s’ha celebrat a la sala de columnes de l’Ajuntament de Manresa i que ha comptat amb l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia; la presidenta del Club Natació Minorisa, Montserrat Gomáriz González; el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán Campañá, i el seleccionador català, Nani Guiu Vidal. Hi ha assistit també el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú Calveras; Josep Olivet, CEO de Fibracat, patrocinador principal del partit; i d’altres representants del club manresà, com Albert Estiarte Duocastella o Gaspar Ventura Messeguer.

 

Des del Club Natació Minorisa es va impulsar la campanya perquè les piscines municipals de Manresa portessin en nom de Manel Estiarte Duocastella, el millor jugador de waterpolo de tots els temps, símbol universal del seu esport, del seu club originari, el Club Natació Manresa, i de la seva ciutat. Després de rebre centenars d'adhesions de clubs, federacions i entitats d'arreu del món, el ple de l'ajuntament de Manresa ho va aprovar per unanimitat el 17 de desembre del 2020. La pandèmia ha ajornat uns mesos la inauguració d'aquest nou nom per a les Piscines de Manresa, que el pròxim 9 de juny serà finalment una realitat.

 

Durant la presentació d’avui, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, ha fet un repàs històric per “un equipament que és de primer ordre a la nostra ciutat”, recordant que enguany se celebren els 90è aniversari de la proclamació de la República, i que l’any vinent se celebraran els 90 anys de la piscina, “una de les grans obres d’aquell govern republicà i absolutament pionera, ja que va ser la primera piscina municipal de Catalunya i el model a seguir per moltes d’altres”. A més, ha afegit, “va fer una important funció social, a banda d’esportiva, i era punt de reunió i fins i tot d’activitat cultural”. L’alcalde ha volgut mirar enrere per evidenciar “la rellevància” que té per a la ciutat la piscina municipal, “que ara viurà un altre episodi important: estrenar una nova denominació, la de l’esportista il·lustre Manel Estiarte Duocastella”, un fet que “celebrarem acollint a la ciutat un partit històric entre les seleccions femenines de Catalunya i Estats Units”, amb jugadores de primer nivell mundial. En  paraules de la presidenta del CN Minorisa, Montserrat Gomáriz González, “el millor partit de waterpolo femení que es pot veure actualment”.

 

En la mateixa línia, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán Campañá, ha assegurat que el dia 9 serà un d’aquells dies especials “on tot quadrarà: podrem fer un acte de reconeixement al nostre millor jugador de la història, al millor jugador dels nostres 100 anys, i ho podrem fer amb el partit somniat”. Bertrán ha posat de manifest que la selecció espanyola està integrada en un 99% per jugadores catalanes, que són les que podrem veure a Manresa, i que el partit amb els Estats Units es podria reeditar en uns mesos en una hipotètica final als Jocs Olímpics de Tòquio.