Manresa celebra un cap de setmana comercial amb la Fira de l'Ascensió

Més de 50 parades d’artesans omplen tres recintes adaptats a les mesures contra la Covid-19 en un cap de setmana en el què el comerç obre també diumenge.

 

Manresa acull aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de l’Ascensió, organitzada per la Unió de Botiguers i Comerciants, que comptarà amb la participació de més de 50 artesans. Les parades ocuparan espais amb aforament controlat a la plaça Sant Domènec, el Passeig Pere III davant la biblioteca del Casino i la plaça de Crist Rei. Diumenge 23 de maig és també un festiu amb permís d’oberturapel comerç, i per tant tot el comerç de la ciutat obrirà les portes. 

 

La UBIC Manresa agafa el pes de l’organització de la fira enguany després de conèixer-se la suspensió de l’Expobages la setmana passada, degut a què amb les restriccions actuals només permeten organitzar fires mercat, com és l’Ascensió, però no fires d’exposició, com l’Expobages. Lluny de restar potencialitat a la fira, el fet de celebrar l’Ascensió en solitari aquest any representa, segons la UBIC, una oportunitat per repensar els dos esdeveniments per separat i explorar l’Ascensió com la fira de primavera de la ciutat.

 

En aquesta línia, les principals associacions de comerç del centre urbà i la Regidoria d’Indústria, Comerç i Activitats de l’Ajuntament de Manresa s’han unit per “dinamitzar el màxim el cap de setmana i fer-lo el màxim atractiu”, en paraules de la regidora, Núria Masgrau Fontanet. Així, s’han repartit diferents elements florals als eixos principals comercials: “convidem tothom a gaudir-ne; perquè malgrat sortir d’on sortim, cal donar vida als carrers, sortir de casa i gaudir de l’espai i del nostre comerç. Les associacions de comerciants estan fent un gran esforç per tornar a la normalitat i cal donar-hi suport”.