Una mirada optimista

La campanya de vacunació esdevé la gran esperança de la humanitat per poder sortir de la situació actual. Les dificultats i els entrebancs es van succeint un dia rere l’altre, però els efectes de la vacunació són espectaculars entre aquells col·lectius de risc, que van ser els primers a vacunar. La societat confia en la ciència i, per això, espera amb delit que les autoritats sanitàries siguin clares, transparents i resolguin els dubtes o la desconfiança que generen els efectes de les vacunes. Ens calen més veus que ens recordin els beneficis de protegir-nos tots plegats com a societat i assenyalin els èxits històrics de les vacunes que han ajudat la humanitat a anar endavant aconseguint erradicar pandèmies i malalties.  

 

Amb aquesta dosi d’optimisme se’ns obre un nou escenari a un sector, el de l’hoteleria i la restauració, que ho ha passat i ho continua passant malament. Continuem sense entendre les diferències de les restriccions aplicades i demanem confiança a les administracions perquè hem demostrat professionalitat i rigor i som els primers interessats a poder treballar amb seguretat. L’arribada del bon temps hauria de permetre, com a mínim, obrir les terrasses més enllà de les 5 de la tarda. Aquest ha de ser un primer pas que cal afrontar.

 

Mentrestant, continuarem fent sentir la nostra veu per defensar els interessos de bars, restaurants i establiments d’allotjament. Celebrem que les administracions recullin les nostres propostes i, en aquest sentit, valorem que l’Ajuntament de Manresa ampliï la bonificació de la taxa de terrasses de la difícil temporada d’hivern. Calen més gestos en aquesta direcció i pensar també a rebaixar la resta d’impostos de manera decidida en un context que és excepcional. Qualsevol ajut, per petit i insignificant que pugui semblar, ens dona aire per sobreviure i resistir i esperar amb il·lusió poder recuperar una activitat plena que enyorem. Les ganes de fer coses no ens aturen com heu pogut llegir en aquesta pàgina, som persistents per naturalesa.