Santpedor s'adhereix al Protocol davant les violències sexuals en espais d'oci de la comarca del Bages

El Ple de l’Ajuntament de Santpedor, celebrat aquest dimarts, va aprovar per unanimitat l’adhesió al Protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci de la comarca, elaborat pel Consell Comarcal del Bages.

Amb l’adhesió al Protocol, l’Ajuntament de Santpedor assumeix compromisos amb l’objectiu de generar espais d’oci segurs i lliures de violències masclistes i LGBTIfòbiques. Entre els compromisos que assumeix l’Ajuntament hi trobem el d’incorporar la perspectiva de gènere en diferents àmbits i espais relatius a les festes populars, organitzar una taula de coordinació i seguiment previ i post festa per vetllar i garantir una festa segura i saludable o tenir en compte els criteris del Protocol a l’hora de contractar esdeveniments d’oci nocturn. L’Ajuntament ha designat una persona referent en el municipi per al seguiment i gestió de les tasques relacionades amb aquest Protocol.

La regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, explica que “l’Ajuntament té la voluntat de fer tasques preventives i sobre el terreny per evitar aquesta xacra que és la violència masclista”.

El Protocol davant les violències sexuals en espais d’oci de la comarca del Bages, elaborat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones i el Servei de joventut del Consell Comarcal del Bages amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, és un  document  que  neix  amb  la  voluntat  de  donar impuls a la feina que sestà fent des dels ajuntaments, serveis i entitats del Bages, per millorar-ne l‟abordatge i la coordinació en el marc de les violències sexuals.