Una reivindicació justa

Estem en un moment tan delicat que qualsevol ajut pot ser un salvavides i pot suposar una glopada d’aire fresc per als establiments d’hoteleria i restauració. Aviat farà un any que va començar tot aquest malson i un munt de bars i restaurants han hagut de tancar portes definitivament. Els que han pogut subsistir ho han fet en condicions precàries i buscant un equilibri pràcticament impossible i utòpic. És evident que obrir unes hores limitades, els tancaments temporals, els aforaments restringits o potenciar el menjar per emportar no compensen l’activitat habitual dels bars i restaurants. Les restriccions de les autoritats sanitàries ens han deixat tocats i hem estat un dels sectors econòmics més perjudicats per la situació de pandèmia. Entenem que demanar no haver de fer front a les taxes municipals és raonable i ens pot ajudar a anar endavant. Per al pressupost global de l’Ajuntament de Manresa la xifra pot ser anecdòtica, però per a nosaltres és bàsic no haver de partir per la pressió fiscal del nostre ajuntament.

Bars i restaurants també som l’ànima de les ciutats. En el cas de Manresa, juntament amb els comerços, donem vida als carrers i places de la capital del Bages. Durant tots aquests mesos ens hem adaptat a una situació molt crítica, hem introduït tots els protocols de seguretat necessaris i, en general, els establiments hem tingut un comportament exemplar. No podem seguir massa mesos més pendents de poder obrir unes hores o unes altres i tenir sempre present l’amenaça del tancament del sector.

Les administracions locals han fet petits gestos i demanem valentia a l’Ajuntament de Manresa per defensar un sector de gran tradició, que genera riquesa i oportunitats, que dona prestigi a la ciutat, que ens identifica i que, en definitiva, ajuda a situar-nos al mapa i generar sentiment de pertinença.