La FIHRT juntament amb les Federacions de Restauració de Catalunya, demana canvis al Govern

LA RESTAURACIÓ CATALANA DEMANA CANVIS AL GOVERN  DAVANT LES DADES POSITIVES I L'AGREUJAMENT DE LA CRISI DEL SECTOR, QUE VEU EN LA SENTÈNCIA DEL TSJ DEL PAIS BASC, UN BRI D'ESPERANÇA EN LA MODIFICACIÓ DE LES MESURES RESTRICTIVES DE LA RESTAURACIÓ

La FEDERACIÓ D'HOSTALERIA DE LLEIDA, la FEDERACIÓ D'HOSTALERIA DE LES COMARQUES DE GIRONA, la FEDERACIÓ INTERCOMARCAL D'HOSTALERIA, RESTAURACIÓ I TURISME (FIHRT),i l'ASSOCIACIÓ D’EMPRESARIS D'HOSTALERIA DE LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA (AEHT), davant el fet de que les xifres de contagis i de ingressos estan baixant, i que ja no sols som nosaltres els qui expressem la poca incidència sanitària del nostre sector, tal i com aquesta setmana ho ha valorat el TSJPB,

AL GOVERN DEMANEM

  • Una valoració setmanal amb el sector de la situació sanitària, i que treballem plegats;
  • Ampliació dels horaris de manera que el sector pugui treballar en millors condicions: Enlloc de treballar amb les actuals franges horàries, treballar  fins a les 20h mínim i no pas fins les 16:30h com fins ara.
  • Que tots aquells que puguin justificar una reserva en un allotjament puguin desplaçar-se fora de la seva comarca de residència.
  • Establir un calendari per procedir a l'obertura de les tardes i dels sopars, així com dels aforaments permesos a l’interior, respectant distàncies entre comensals i entre taules, així com l’ús de mascareta si no es menja o beu, No podem improvisar més, i cal saber quan s’aplicaran unes restriccions o quan aquestes es modificaran. La situació és crítica, i allargar les tardes no és la situació òptima, desitjada per tothom.
  • Volem treballar, estem sota un tancament encobert, i d’ajudes directes al sector ni se'n parla. Les mesures publicades aquests dies al DOGC no ens suposen cap alegria, ens el contrari. Per rebre un ajut de 2.000€ per treballador hem de mantenir-lo fins 31 de desembre de 2021 i sinó hem de tornar l’ajut més interessos de demora. Si continuem així no tindrem ni negoci, ni treballadors, ni diners.
  • Afavorir i facilitar l'arribada de turistes estrangers a les nostres contrades amb l'acreditació del corresponent certificat de vacunació COVID amb la Reserva.
  • Desenvolupar una campanya de promoció turística del país, amb capacitat per a poder contrarestar les informacions que apareguin ens els mitjans dels països emissors. L'any passat es van publica moltes informacions que van perjudicar enormement el sector turístic català.

Creiem que tant el programa de vacunació presentat pel Govern la setmana passada com la Concreció de la proposta de col·laboració del sector per evitar una nova onada de covid-19 i evitar el tancament d'activitat econòmica que us vam presentar ara fa prop d'una setmana resulten eines eficaces per lluitar contra la Pandèmia i facilitar que la gent treballi.

Cal que el Govern reaccioni, i ho faci de manera coral, ja que no podem assumir una quarta onada i noves restriccions a les activitats econòmiques i socials, i per tant no podem esperar més a que prengueu mesures.

S'ha de procedir de manera immediata a la detecció i aïllament del virus utilitzant tots els instruments a les nostres mans, tant test de diagnòstic ràpid com vacunació i altres si cal. Destaquem en les darrers hores un estudi del Dr. David Navarro Ortega, Cap de Microbiologia de l'Hospital Clínic de València i un dels experts del Consell en que es recolza el Govern valencià, qui defensa que “un antigen negatiu i PCR positiu és poc probable que transmeti el Covid”. Al respecte https://www.lasprovincias.es/comunitat/test-antigenos-sirven-20201129124709-nt.html#vca=eng-rrss&vcm=amp&vso=lasprovincias&vli=wh

Cal aprofitar totes les iniciatives en marxa.