El programa "Batalla monumental" fa parada a Cardona aquest diumenge

El programa "Batalla monumental" fa parada a Cardona aquest diumenge

Una dotzena de monuments d’arreu del territori, entre els quals el Castell de Cardona, competeixen per convertir-se en el favorit dels catalans

El castell de Cardona i el castell de Miravet són els dos monuments que s’enfrontaran a la segona edició de “Batalla monumental”, el nou programa de TV3, que s’emetrà aquest diumenge, 17 de gener, a les 22:45h. Cardona és un dels dotze indrets escollits pel programa, conduït per Roger de Gràcia i amb Candela Figueras i Ivan Medina com a reporters.

Batalla monumental, que consta de vuit capítols de 45 minuts de durada, enfronta castells contra claustres, jaciments contra amfiteatres o monestirs contra hospitals, i ho fa divertint els espectadors, involucrant gent del territori, descobrint històries increïbles i joies desconegudes.

Els catalans seran el jurat de "Batalla monumental": l'audiència decidirà el guanyador de cada setmana (en aquest cas, el mateix dia de l’emissió del programa i durant set dies) votant a través de les xarxes socials de @BatallaTV3 a InstagramTwitter i Facebook. Els sis monuments finalistes passaran a la gran final, que es disputarà en un programa especial en directe, en què competiran per ser el Monument Favorit de Catalunya.

La segona “Batalla monumental” serà un duel medieval entre dos dels castells més espectaculars de Catalunya, el de Cardona i el de Miravet. El professor Sebastià d’Arbó i l’actriu Laia Fontan intervindran en el programa per convèncer l’audiència, que serà qui decidirà el castell guanyador.

Els dotze monuments en competició del programa són el castell de Miravet i el castell de Cardona, les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, i la Seu Vella de Lleida i la catedral de Girona.