Noves mesures per fer front a la covid-19

S'apliquen des de dilluns 21 de desembre i fins a l'11 de gener, amb algunes excepcions durant els dies de festes de nadal.

S'han publicat al DOGC les noves mesures que s'apliquen des de dilluns 21 de desembre i fins a l'11 de gener. 

Aquestes són les principals novetats:

Activitat social
6 persones màxim, excepte els dies assenyalats (24, 25, 26 i 31 de desembre, i 1, 5 i 6 de gener) en què es permetran trobades de 2 bombolles de convivència i un màxim de 10 persones.

Mobilitat
Perímetre tancat a tot Catalunya, excepte per als desplaçaments justificats i visites al lloc de residència habitual de familiars o persones properes entre el 23 de desembre i el 6 de gener.

Dins del territori es restringeix a l’àmbit comarcal tota la setmana, tot i que els membres d'una bombolla de convivència es poden establir (residència o allotjament) en una altra comarca.

La zona transfrontera entre Andorra i l’Alt Urgell s’assimila a una sola comarca i s'hi permeten els desplaçaments dels residents.

Confinament nocturn
El confinament nocturn es manté des de les 10 del vespre fins a les 6 del matí, llevat de la nit de Nadal i la nit de Cap d’any, que començarà a la 1h de la matinada i la nit de Reis, que començarà a les 23h.

Hostaleria i la restauració
Els bars i restaurants podran obrir al públic per servir esmorzars i dinars, i podran obrir en 2 franges horàries: de 7:30h a 9:30h i de 13h a 15:30h. Es podrá servir menjar per emportar fins a les 22h, al mateix establiment, i fins a les 23h, en el cas del servei a domicili.

Els que estiguin situats en centres comercials hauran de tancar.

Comerç i centres comercials
30% de l’aforament en comerços i mercats no sedentaris.
30% de l’aforament en centres comercials. Tancats: locals i establiments de restauració.
Oberts els establiments que presten serveis que impliquen contacte físic proper (incloses perruqueries i centres d’estètica), amb sistema de cita prèvia individual i reforç de mesures de prevenció de contagis.

Activitats culturals
Oberts: cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, amb un 50% de l’aforament i un màxim de 500 persones o 1.000 persones si la ventilació és òptima. També oberts museus, biblioteques i sales d’exposició al 50% de l’aforament.

Permeses les activitats esportives o de cultura popular que no comportin aglomeracions, siguin estàtiques, perimetrades, amb control d’accessos i cita prèvia.

Instal·lacions esportives interiors
Caldrà concertar cita prèvia, garantir una bona ventilació, fer les activitats grupals amb mascareta i mantenir els vestidors tancats, excepte per als usuaris de piscina.

Activitats tradicionals i de cultura populars de Nadal 
Queden condicionades a evitar les aglomeracions i han de ser estàtiques. Només es podran fer les que siguin perimetrades, amb control d’accessos i amb cita prèvia. En els espais interiors, el públic hi ha d’assistir amb seient preassignat i romandre assegut durant tota l’activitat.

Activitats religioses i ceremònies civils
30% de l’aforament amb un màxim de 500 persones o 1.000 si la ventilació és òptima.

Parcs infantils
Els parcs i jardins de titularitat pública i les àrees de joc infantils poden romandre oberts al 50% d’aforament seguint les pautes d’ús i manteniment fins a les 20:00 h.