Una quinzena de persones es formen per ser guies del Geoparc de la Catalunya Central

Una quinzena de persones s’estan formant per convertir-se en guies acreditats del Geoparc de la Catalunya Central i poder transmetre als visitants els valors geològics del territori. El curs s’ha portat a terme fins ara de manera telemàtica i ha comptat amb la participació d’experts en diferents àmbits que han introduït els participants als principals elements geològics, patrimonials, naturals, històrics i culturals del Geoparc de la Catalunya Central. Durant l’any 2021 està previst que es porti a terme la part pràctica del curs, amb l’organització de diferents sortides de camp que han de permetre traslladar sobre el terreny tots els coneixements apresos.

Els participants al curs han estat principalment professionals d’empreses turístiques i de guiatge del territori que, amb aquesta formació, podran explicar millor als visitants què és un Geoparc i com és el Geoparc de la Catalunya Central, a la vegada que podran ampliar la seva oferta amb propostes directament vinculades a la geologia. A més, si assisteixen a un 80% de les sessions i superen una prova que demostri el seu aprofitament del curs s’acreditaran com a guies oficials del Geoparc de la Catalunya Central.

El president del Geoparc de la Catalunya Central, Agustí Comas, opina que “el fet de poder formar a tots aquests professionals ens dona un valor afegit a la nostra oferta turística i és un reclam més de qualitat per als nostres visitants, que descobreixen el nostre entorn a través d’un relat únic que ens diferencia de la resta de territoris”.