El Rebost del Bages i Bages Turisme inicien una campanya per promoure el consum local durant aquestes festes

El Rebost del Bages i Bages Turisme posen en marxa una campanya per promoure el consum de productes de proximitat durant aquestes festes, com una mesura per donar suport als petits productors locals però també per apostar per un consum més sostenible i per productes d’una gran qualitat. Amb aquest objectiu, la campanya que porta per títol “Per Nadal, el Rebost del Bages és el millor regal” donarà a conèixer els productes locals del Bages i els punts de venda on es poden adquirir. El llistat es podrà consultar al web https://www.rebostbages.cat/nadal/ i les botigues que venguin productes del Bages lluïran un distintiu per ajudar el públic a identificar-les. La campanya tambe comptarà amb el suport de diferents mupis a la ciutat de Manresa, missatges a les xarxes socials i vídeos que s’emetran als mitjans de comunicació.

Des de Bages Turisme i el Rebost del Bages es vol conscienciar a la població de la importància de donar suport als productors de proximitat, molts dels quals han vist afectat el seu negoci durant aquest any com a conseqüència de la pandèmia de Covid19. És el cas, per exemple, dels productors de vi, oli i cervesa artesana, que han patit directament les conseqüències de les restriccions al sector de la restauració.

A banda, el Bages compta amb un ampli ventall de productes de gran qualitat que es fan a la comarca i que són idonis tant per als àpats de festes com per regalar a amics i familiars. Amb el consum de productes locals no només s’ajuda als petits productors, sinó que s’aposta per un model econòmic i social més sostenible, es redueix la petjada de carboni ja que els productes no han de fer grans distàncies per arribar al consumidor i es pot gaudir dels aliments al seu moment més òptim, de manera que són més bons i més saludables.

Vins i caves, cerveses artesanes, olis, productes de l’horta, carn i aviram, formatges i embotits artesans, conserves… El catàleg de productes del Bages és prou extens per cobrir totes les necessitats alimentàries i gastronòmiques d’aquestes festes. Per a més informació sobre els productes del Bages i els seus punts de venda, es pot consultar el web www.rebostbages.cat/nadal.