L'Ajuntament de Manresa i el Bisbat de Vic signen un conveni de col·laboració per a la promoció de la Seu

A través de l’acord, les dues entitats consideren d’especial importància fomentar l’atenció turística de l’equipament i donar a conèixer La Seu i els seus retaules, la cripta, el claustre i el museu.

 

L’Ajuntament de Manresa i el Bisbat de Vic han signat un conveni de col·laboració per a la realització d’activitats de promoció cultural i turística de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de l’Alba de Manresa (La Seu), considerat un dels patrimonis més importants de la ciutat de Manresa i un dels exemples més representatius del gòtic català i símbol i icona de la capital del Bages.

 

L’acord ha estat signat per l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i pel rector de la Col·legiata de Santa Maria de l’Alba de Manresa, mossèn Jean Hakolimana. A l’acte de signatura hi ha assistit també el regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet Piqué. En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament atorga una subvenció d’11.000 euros.

 

A través de l’acord, ambdues entitats consideren d’especial importància fomentar l’atenció turística de l’equipament i donar a conèixer La Seu i els seus retaules, la cripta, el claustre i el museu a tots els ciutadans i ciutadanes i persones visitants interessades en el patrimoni històric, cultural i religiós de la ciutat. 

 

El Bisbat de Vic es compromet amb l’Ajuntament  a col·laborar en la definició i establiment de les diferents modalitats de visites organitzades per l’Oficina de Turisme de Manresa; facilitar l’entrada gratuïta les persones que participin en les visites guiades que siguin promogudes i organitzades des de l’Oficina de Turisme; i millorar l’atenció turística de l’equipament, entre altres accions.

 

L’Ajuntament de Manresa es compromet a promocionar la Seu a través de l’edició de quadríptics informatius, de plànols turístics, de pòsters, que es repartiran en fires, exposicions, en les Oficines d’Informació i Turisme, i també en la mateixa Oficina de recepció i acollida als visitants de la Seu; i organitzar campanyes de promoció i difusió de visites guiades per la ciutat en què s’inclogui la Seu.

 

L’import de la subvenció té l’objectiu de finançar despeses derivades de les visites als diferents espais de la Col·legiata (guies, enllumenat de diferents retaules, accés al museu i cripta, neteja, conservació general i manteniment), així com despeses derivades de la millora dels espais destinats  a la visita turística.