El ple de Cardona aprova uns nous ajuts de 12.000 euros per al sector de l'hostaleria i l'estètica local

Aquesta nova línia d'ajuts s'afegeix als més de 70.000 euros que ja s'han destinat als sectors econòmics afectats per la crisi sanitària

L'Ajuntament de Cardona va celebrar, el passat dijous al vespre, el ple del mes de novembre. D'acord amb les restriccions a causa de la pandèmia provocada per la COVID-19, la sessió es va celebrar per via telemàtica i es va poder seguir en directe a través del canal YouTube de l'Ajuntament.

Entre els primers punts de l'ordre del dia es va aprovar una modificació de crèdit, per valor de 76.000 euros, que permetrà utilitzar part del romanent de tresoreria per fer front a les obres d'emergència del Carrer Serra i Vilaró, i a la renovació dels lavabos del pavelló municipal. També es va aprovar, per unanimitat de tots els grups, un pla especial per l'ampliació del tanatori municipal, prevista dins del POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal) aprovat l'any 2014.

Ajuts per a bars, restaurants i centres d'estètica de Cardona

El consistori cardoní va aprovar una nova línia d'ajuts per incloure al pla de xoc per pal·liar els efectes de la pandèmia, iniciat ja des del mes de març, i que va adreçada a professionals i microempreses titulars de bars, restaurants i centres d'estètica de Cardona. Els ajuts, que seran de 400 euros, tenen un import total de 12.000 euros i es podran sol·licitar en pocs dies. Tota la publicitat s'anunciarà, com sempre, als canals oficials de l'Ajuntament.

Segons l'Alcalde de Cardona, Ferran Estruch, és un moment de mostrar la màxima solidaritat amb els sectors més afectats per les restriccions de la pandèmia", amb qui "s'ha estat en contacte constant".

Amb aquesta nova línia d'ajuts, l'Ajuntament haurà invertit a finals d'any al voltant de 150.000 euros per ajudar i acompanyar als sectors més afectats de la crisi sanitària que ha acabat esdevenint econòmica i social: des del sector del comerç local, persones autònomes i microcrèdits, passant per l'atenció a les persones i fins al suport als centres educatius.

Aprovat el primer Pla d'Igualtat de l'Ajuntament de Cardona

Després d'uns mesos de treball, i gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb la tècnica d'Igualtat de l'Ajuntament, es va aprovar el primer pla d'igualtat de gènere de l'Ajuntament de Cardona on, entre d'altres aspectes, el document preveu la formació al personal del consistori des d'una perspectiva de gènere.

La regidora d'Igualtat, Roser Montoriol, va fer lectura també d'una moció per commemorar el dia internacional contra la violència envers les dones, que se celebra el proper 25 de novembre, i va anunciar que des de la regidoria "s'està acabant d'enllestir algunes activitats, adaptades al context, que se celebraran aquells dies i que properament s'anunciaran."

Torn de precs i preguntes de l'oposició

El grup municipal de Junts per Cardona va aprofitar el torn de precs i preguntes per incidir en la neteja viària dels carrers, per preguntar sobre l'estat de manteniment del Camp de Vida Activa i la situació de l'acomiadament de treballadores de la Residència Sant Jaume. El portaveu de Junts, Joan Jané, també va manifestar alguns problemes a l'espai de les autocaravanes.
Per part del grup socialista (PSC Cardona), el portaveu, Ferran Verdejo, va insistir també per la seva preocupació sobre la situació de les treballadores de la Residència que van ser acomiadades. Una decisió que, segons va replicar l'Alcalde, Ferran Estruch, "no és agradable de prendre per part de ningú" però que la direcció "així ho va considerar per la viabilitat del centre." Verdejo també va traslladar queixes en relació a l'estat d'algunes parts del terreny de joc del camp de vida activa així com la necessitat d'il·luminar la carretera que va des de la rotonda de la Creu Roja fins la Coromina, i a l'alçada de la rotonda d'accés.