Manresa se suma a la 5a Setmana del Turisme Industrial en un context molt diferent, però amb gran varietat d'activitats

Totes les activitats presencials compleixen estrictament els protocols anti-Covid. Amb tot, el programa d’activitats pot patir alteracions a causa de possibles futures mesures de contenció de la pandèmia. A Manresa, les activitats estan organitzades pel Museu de la Tècnica-Parc de la Sèquia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa.

 

 

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) organitza enguany la cinquena edició de la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya. Es tracta d’una oportunitat molt especial per a descobrir el més interessant del nostre patrimoni industrial d'una manera diferent.

 

Del 31 d’octubre al 8 de novembre, museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses programaran visites guiades, portes obertes, tallers i moltes més activitats perquè els visitants puguin descobrir de primera mà com es fan les coses.

 

En aquesta cinquena edició, aquest gran esdeveniment consolidat i únic a Europa, s’adapta a les actuals mesures de prevenció sanitàries per posar fre a l’expansió de la Covid-19 i promou activitats per al públic de proximitat i també on-line amb diverses activitats virtuals que es poden gaudir des de casa.

 

Amb la Setmana del Turisme Industrial 2020, la XATIC segueix apostant per difondre i promoure el turisme industrial com un turisme diferent, sostenible i molt més proper.

 

Els actes a Manresa comencen aquest divendres dia 30 a les 7 del vespre amb la presentació al Museu de la Tècnica del llibre ‘La Catalunya Industrial’, de Daniel Romaní, un llibre amè i ple de curiositats que vol ser una guia imprescindible per conèixer el nostre extraordinari patrimoni industrial.

 

Dissabte 31 a les 18 h es realitzarà un itinerari guiat per l’entorn de la masia de Can Font, les estances de la planta baixa i l’ermita, on s’explicarà el passat i el present d’aquesta masia situada a peu de Sèquia i que inclou l’experiència sensorial ‘Els sons de l’aigua’.

 

Divendres 6 de novembre de 16 a 18 h, i després de l’èxit de públic durant les visites a la ‘Manresa Desconeguda’ programades per la Festa Major, es tornarà a visitar la fàbrica Pirelli amb la visita anomenada ‘De la Fàbrica de barrets a un centre logístic de primer ordre’.

 

Ja fora de la Setmana del Turisme Industrial, però coincidint amb el dia i nit dels museus que enguany s’han ajuntat a dissabte 14 de novembre a partir de les 16 h, es realitzarà una passejada fotogràfica pels principals edificis industrials i modernistes del centre de Manresa. Tot seguit des de l’Amical Wikimedia de Catalunya faran una formació als assistents sobre com podem contribuir a fer més extens el fons fotogràfic de l’enciclopèdia més gran del món.

Finalment, com a acte de la nit dels museus, s’obriran les portes de les exposicions permanents del Museu de la Tècnica de les 20 a les 22h

 

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) és l’associació que agrupa l’oferta de turisme industrial més àmplia de Catalunya. Museus, centres d’Interpretació, antigues fàbriques o mines. Més de 100 equipaments de 56 municipis d'arreu del territori amb 1.400.000 de visitants anuals, més de 8.000 socis del Club XATIC i més de 2.000 activitats organitzades cada any.

Inscripcions a les activitats al web: www.parcdelasequia.cat