Entra en vigor al Principat la limitació de reunions fins a deu persones

Avui el DOGC (29.08.2020) ha publicat la RESOLUCIÓ SLT/2107/2020, de 28 d'agost, per la qual s'adopten mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya després de que el jutjat contenciós número 13 de Barcelona hagi ratificat la mesura proposada pel Govern de limitar les trobades i reunions a un màxim de deu persones, tant en l'àmbit social com el privat, per intentar contenir els brots de covid-19 a Catalunya. Ho considera, diu la interlocutòria, "idoni, raonable i necessari".

Aquesta és una de les mesures que va anunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dilluns per frenar els rebrots de coronavirus al país. D'aquesta manera, va explicar que es mantenen les restriccions vigents, la distància del metre i mig, l'ús obligatori de la mascareta i el rentat de mans.

 

A més, també continuaran tancats els locals d'oci nocturn i els bars musicals i hi haurà restriccions d'horaris en bars i restaurants. Beure alcohol i fumar a l'aire lliure –sempre que no hi hagi distància de seguretat–, també continuarà prohibit.

A destacar:

-1 Àmbit

Les mesures contingudes en aquesta Resolució són aplicables a totes les persones que es trobin i circulin per Catalunya, així com a les persones titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial o establiment d'ús públic o obert al públic ubicat en aquests territoris.

-2 Reunions i/o trobades (familiars i de caràcter social)

  • Es prohibeixen les trobades i reunions de més de deu persones tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic.
  • No es consideren incloses en aquesta prohibició les activitats laborals, les activitats de culte, actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres ni els mitjans de transport públic.
  • També resten excloses de la present Resolució les activitats culturals, d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, sempre que es compleixen les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.
  • Les biblioteques, arxius, museus i monuments han de romandre oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.
  • La realització d'activitats lúdiques, recreatives i l'obertura al públic d'equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d'atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives, es pot dur a terme sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.
  • Aquesta limitació serà igualment aplicable a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars, amb un màxim de deu persones per taula o agrupació d'aquestes, sens perjudici del compliment de les distàncies mínimes entre taules o grups de taules, que estableixin les resolucions de les autoritats sanitàries.
  • No hi poden participar persones que tinguin símptomes de COVID-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.
  • Aquesta limitació no és aplicable al dret de manifestació, el qual podrà ser exercit en les condicions que determini l'autoritat competent, i sense perjudici del compliment de les limitacions establertes amb caràcter general per les autoritats sanitàries en els espais públics.

-3 Fires i festes majors

Correspon als ajuntaments determinar la celebració de fires i festes majors, sens perjudici del compliment de totes les mesures de seguretat establertes amb caràcter general.

(...)

-5 Informes periòdics i durada

  • S'han d'emetre informes periòdics dels efectes de les mesures.
  • S'estableix la durada de les mesures en un termini de 15 dies.

-6 Efectes

Aquesta Resolució entra en vigor en la data de la publicació al DOGC: 29 d'agost de 2020

Descarregueu-vos la Resolució