Mesures tributàries per a pimes, autònoms i societats del RDL 19/2020

El Consell de Ministres va anunciar ahir l'ampliació de les mesures tributàries, econòmiques i laborals contra la crisi de la covid-19 a través del RDL 19/2020 , que prorroga la vigència d'algunes de les normes ja adoptades per a pal·liar l'impacte econòmic causat pel coronavirus i que estableix altres noves mesures per a diferents sectors.

En aquest paquet de mesures, se’n contemplen algunes d'àmbit tributari per a pimes, autònoms i societats, modificant la norma que permetia a pimes i autònoms ajornar les seves obligacions tributàries fins a un màxim de 30.000 euros durant sis mesos, amb els tres primers exempts d'interessos. El període de carència s'amplia ara a quatre mesos.

Respecte a l'impost de societats, el procediment de declaració s'adapta perquè les que no hagin pogut aprovar els seus comptes anuals abans del final del termini de presentació puguin fer-ho amb els comptes anuals que tinguin disponibles.

D’altra banda, el Govern va anunciar una aportació extraordinària a la Seguretat Social a través d'un crèdit extraordinari de 14.000 milions d'euros per a aquest organisme, així com un préstec màxim de 16.500 milions sense interessos a la seva Tresoreria General.

A més, entre altres mesures, es va aprovar el fet que la contractació temporal de treballadors en el sector agrari i ramader es prorrogarà fins al 30 de setembre, en lloc de fins al 30 de juny com recollia fins ara el RDL 13/2020 de mesures urgents en matèria d'ocupació agrària. Així mateix, es consideraran baixes per accident de treball les derivades del coronavirus per al personal sanitari de centres sanitaris o sociosanitaris.

Per a més informació, pots consultar la pàgina web de la Moncloa.