Finalitza l'adequació de l'antic CAT de Sallent com a centre de visitants del Geoparc de la Catalunya Central

La intervenció s’ha fet tant a l’exterior de l’espai com a l’interior, que s’ha equipat amb cinc caixes de llum i un audiovisual que ofereixen informació del Geoparc

L’antic CAT de Sallent reobrirà convertit en un centre de visitants del Geoparc de la Catalunya Central. Els treballs per adequar l’espai han acabat recentment i s’està a l’espera de fixar una data d’obertura en funció de com evolucioni el procés de desconfinament de la pandèmia de Covid-19. La necessitat de disposar d’un centre específic del Geoparc va ser una de les recomanacions que la Unesco va fer durant l’últim procés de revalidació que va tenir lloc l’any 2016. Amb la posada a punt d’aquest equipament, el Geoparc està millor preparat per afrontar el nou procés de revàlida que està previst que tingui lloc aquest any 2020.

El projecte s’ha portat a terme tant a l’exerior com a l’interior de l’equipament. A l’exterior, s’ha substituït la imatge del CAT pel logo del Geoparc. També s’han col·locat imatges aprofitant el disseny exterior preexistent i s’ha instal·lat un panell informatiu. A l’interior, s’han construït cinc plafons amb informació del territori del Geoparc i s’ha aprofitat material existent de l’anterior infraestructura expositiva per oferir informació sobre el Geoparc i la seva història geològica, els Geoparcs mundials de la Unesco, les roques del Geoparc, els principals indrets visitables i les experiències del Geoparc. També s’ha produït un audiovisual de 5 minuts disponible en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès).

L’adequació d’aquest espai ha estat possible gràcies a la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament de Sallent, el Consell Comarcal del Bages i el Geoparc de la Catalunya Central per a la cessió de l’equipament per poder fer-hi la museïtzació. El president del Geoparc, Agustí Comas, destaca “la bona predisposició de l’Ajuntament de Sallent per a què aquest centre de visitants pugui ser una realitat i convertir-se en un punt d’interès del territori”. Comas ha assenyalat també “la importància que tindrà aquest equipament per donar a conèixer i visibilitzar el Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, tant per als habitants del Bages com per als visitants de fora de la nostra comarca”.  El finançament dels treballs ha anat a càrrec de la Diputació de Barcelona i de recursos propis del Geoparc.