El Consell Comarcal del Bages manté una trobada amb els agents socioeconòmics del territori

Es dona a conèixer el paquet d’ajudes de 450.000 euros per a professionals, microempreses i cooperatives i també s’explica el projecte d’adequació del pla industrial del Bages i la diagnosi dels polígons industrials

El Consell Comarcal del Bages ha organitzat una trobada telemàtica amb els agents socioeconòmics del territori que també ha comptat amb la participació de l’Ajuntament de Manresa i del departament d’Empresa de la Generalitat. La reunió, encapçalada per la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, i per la consellera de Desenvolupament Comarcal, Marta Viladés, ha servit per avançar els detalls del paquet d’ajudes de 450.000 euros que es posarà a disposició dels professionals, microempreses i cooperatives del territori a finals de maig.

Context difícil

La comarca pateix els efectes de la pandèmia i en aquest sentit l’atur ha augmentat en el sector serveis, però també a la indústria i les afiliacions a la Seguretat Social també han disminuït. En paral·lel, Manresa és la tercera ciutat de més de 75.000 habitants més afectada pels ERTO. Davant aquest context, la presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, ha explicat que “el paquet d’ajudes de 450.000 euros pretén agilitzar al màxim la tramitació per fer-lo accessible a tots els negocis, també els més petits, que s’hagin vist afectats per la crisi actual”.

Treball conjunt

En el marc de la reunió, la consellera de l’Àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages, Marta Viladés, ha destacat la importància de treballar conjuntament. En aquest sentit, ha proposat “establir un diàleg per adaptar el Pla Industrial del Bages a la realitat actual i afavorir la modernització de la indústria i millorar la competitivitat del territori”. En paral·lel, es treballarà amb les Associacions d’Empresaris dels polígons del Bages per elaborar la diagnosi dels polígons i obtenir dades de l’impacte de la COVID-19 i definir de maner conjunta des de l’àmbit públic i privat noves línies d’actuació.

De cara a les properes setmanes el Consell Comarcal del Bages mantindrà les reunions telemàtiques de treball amb els representants socioeconòmics del territori i, en paral·lel, també establirà sessions a nivell polític amb els alcaldes i alcaldesses i els regidors i regidores de Promoció Econòmica dels Ajuntaments.