El 75% dels establiments de restauració de Sant Fruitós de Bages participen en la primera trobada online del sector

L’AJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS DE BAGES I ELS EMPRESARIS DEL SECTOR DE LA RESTAURACIÓ DEL MUNICIPI HAN REALITZAT LA PRIMERA SESSIÓ DE TREBALL EN LÍNIA PER PARLAR DE LA SITUACIÓ D’AQUEST ÀMBIT AMB UN BALANÇ DE PARTICIPACIÓ MOLT POSITIU.

El 75% dels representants del sector al municipi es van reunir de forma virtual, aquest passat dimecres, per tal de tractar conjuntament la situació del sector. En la trobada hi van prendre part l’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cruz i personal de l’equip tècnic de l’àrea. També es va comptar amb la presència d’alguns representants de la Junta del Gremi d’Hoteleria i Turisme del Bages i del President de l’Associació de Comerciants de Sant Fruitós de Bages. 

Al llarg de la sessió els assistents van poder conèixer les mesures que s’estan aplicant al sector de la restauració de forma supramunicipal i sobretot, les del propi ens local: bonificació i anul·lació d’alguns impostos pel 2021, ajudes per reactivar l’economia local per aturats, autònoms i afectats per ERTO, així com projectes i idees de futur immediat.

Durant la sessió es van poder recollir les inquietuds del sector, però sobretot, es va crear un ambient constructiu amb idees i experiències orientades a cercar solucions o minimitzar l’impacte de la Covid-19 de cara a l’obertura d’aquests establiments de forma segura i responsable.

La trobada va servir per crear xarxa entre els diferents restauradors i treballar plegats per aconseguir objectius comuns com per exemple la proposta de mancomunar subministres amb preus més avantatjosos pel sector. 

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha iniciat aquestes trobades en línia  amb el sector de la restauració, ja que es preveu que sigui un dels gremis més afectats per la crisi generada per la Covid-19, paral·lelament però també s’està treballant per donar suport i informació a tots els sectors i agents del municipi.