El govern de Manresa inicia les converses per acordar un pla per fer front a les conseqüències socials i econòmiques del coronavirus

La ronda de contactes s’ha obert formalment avui amb una reunió telemàtica amb agents econòmics, empresarials i sindicals, que s’han mostrat favorables a la proposta, que ja ha estat presentada als grups municipals i la setmana que ve es plantejarà a les entitats socials de la ciutat.

 

El govern municipal de Manresa ha iniciat avui formalment la ronda de contactes per elaborar un pla de mesures per fer front a les conseqüències socials i econòmiques que la crisi derivada del coronavirus tindrà a la ciutat. La primera reunió, que s’ha fet per via telemàtica, ha estat amb els principals representants de l’àmbit econòmic, empresarial i sindical.

 

Els propers dies està previst fer altres trobades amb les entitats del teixit social i, també, amb altres sectors com el món de la cultura i de l’esport.

 

En la reunió d’aquest migdia han participat, per part del govern, l’alcalde Valentí Junyent; el primer tinent d’alcalde i regidor de Presidència, Marc Aloy; i les regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement , Cristina Cruz; i d’Industria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau.

 

Per l’altra part, hi han estat presents la presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Gratacós; el president de PIMEC, Esteve Pintó; la presidenta de la UBIC, Tània Infante; el gerent del Gremi d’Hoteleria i Restauració, Gerard Badia; el secretari d’Acció Sindical de CCOO a la Catalunya Central i el Vallès Occidental, Lluís Vidal Sixto; la secretària general de la UGT al Bages-Berguedà, Mercè Gómez; presidents de les associacions d’empresaris de polígons de la ciutat -Sebastià Catllà (Pont Nou), Santi Serarols (Els Dolors) i Xavier Padró (Els Trullols)- i la gerent del de Bufalvent, Montse Ambrós; i el Degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, Abel Pié, en representació dels col·legis professionals.

 

Durant la trobada, que culmina els diversos contactes que els representants municipals han mantingut amb diversos sectors econòmics de la ciutat des de que es va declarar la crisis sanitària per la covid-19,  els representants del món econòmic i empresarial han mostrat el seu suport al pla que impulsa el govern de la ciutat. També hi ha hagut unanimitat en la necessitat de treballar conjuntament  per prendre mesures que permetin donar suport a l’activitat econòmica de la ciutat i la comarca mantenir els llocs de treball a mesura que s’aixequi progressivament la situació excepcional que s’està vivint. 

 

El pla, del qual es presentaran els detalls la propera setmana, ha estat amb els grups polítics del consistori, amb la voluntat de treballar-lo conjuntament per tal que sumi el màxim de consens possible per tirar-lo endavant.