L'alcalde de Manresa dicta un nou ban amb mesures davant la crisi del coronavirus que insisteix en la necessitat del confinament de la ciutadania per evitar contagis

BAN

 

Valentí Junyent Torras, alcalde president de l’Ajuntament de Manresa,

 

FAIG SABER:

 

Que davant la persistència de la situació epidemiològica derivada del coronavirus Covid-19 (SARS-CoV-2) i de les mesures adoptades pels governs de la Generalitat i de l’Estat per fer front a la crisi sanitària generada per la malaltia -amb la pròrroga de l’estat d’alarma acordada fins a l’11 d’abril- l’Ajuntament de Manresa ha adoptat diverses disposicions per tal d’evitar-ne la propagació entre la població de la nostra ciutat:

 

DISPOSO:

 

- Tancar els equipaments municipals i suspendre totes les activitats que s’hi realitzen, excepte les que estan incloses en els serveis mínims, les dels serveis socials bàsics i les de serveis d’emergència i policials.

 

- Establir mesures de reorganització interna com el règim de torns, la fixació d’horaris especials o la prestació de serveis en la modalitat de teletreball, en funció de les tasques a realitzar i dels mitjans tècnics disponibles, per als empleats de l’Ajuntament de Manresa que hagin de realitzar aquestes activitats o prestar aquests serveis.

 

- Suspendre totes les activitats recreatives, de qualsevol tipus, que es realitzin a la via pública i que requereixin autorització municipal.

 

- Ampliar l’horari d’atenció telefònica municipal del 010, que funcionarà de dilluns a divendres, de 9 a 20 h, i dissabte i diumenge de 9 a 14 h.

 

- Suspendre les activitats de les llars d’infants municipals, el Conservatori Municipal de Música i l’Escola d’Art.

 

- Suspendre els terminis administratius per a la tramitació dels procediments municipals, i també els de prescripció i caducitat d’accions i drets, durant el període de vigència de l’estat d’alarma.

 

- Establir la gratuïtat del servei d'estacionament regulat (zona blava).

 

- Limitar l’activitat dels mercats no sedentaris de la Font dels Capellans, plaça Major, Font de les Oques, Mion-Puigberenguer i Pare Ignasi Puig a les parades de venda de productes d’alimentació.

 

- Tancar l’accés als parcs municipals.

 

- Mantenir el nivell habitual del servei de recollida de residus, tancar les deixalleries mòbils i fixa, aturar el servei de recollida de voluminosos concertat i ampliar el servei de desinfecció en la neteja dels carrers.

 

- Tancar l’aparcament de rotació als pàrquings municipals: Quatre Cantons, Puigmercadal i Centre Històric.

 

- Denunciar a les persones que incompleixin les restriccions de la mobilitat imposades en compliment de l’estat d’alarma vigent des del 14 de març.

 

- Impulsar un paquet de mesures econòmiques i fiscals per atenuar els efectes econòmics del coronavirus sobre la ciutadania, els autònoms, el petit comerç i les empreses.

 

- Promoure una iniciativa social conjuntament amb voluntariat de la ciutat per a la fabricació de mascaretes davant de les crides dels centres sanitaris a disposar d’aquests elements de protecció per als seus professionals.

 

- Establir mesures restrictives en l’accés al cementiri municipal per frenar possibles contagis del Covid-19. En el cas dels enterraments de difunts que no hagin mort a causa del coronavirus, es permet que un màxim de 15 persones puguin arribar fins a l’aparcament de la instal·lació i que només dues persones, degudament protegides (amb material de protecció propi, com mascaretes i guants) i respectant les mesures de seguretat, puguin accedir al recinte del cementiri per acompanyar el difunt fins al moment de la sepultura. En el cas de difunts a causa del coronavirus, d’acord amb les mesures establertes per la Generalitat, no es permetrà l’acompanyament al cementiri per motius de prevenció.

 

- Distribuir targetes moneder als més de 2.200 infants de la ciutat que són beneficiaris de les beques menjador a través de diverses associacions de veïns a les famílies beneficiàries. Es podran utilitzar per comprar menjar a qualsevol comerç d’alimentació.

 

- Crear un espai informatiu sobre el coronavirus Covid-19 a la web municipal permanentment actualitzat (www.manresa.cat/coronavirus) on es publica tota la informació relacionada amb les mesures adoptades per l’Ajuntament de Manresa per lluitar contra els efectes de la malaltia, així com les novetats més rellevants generades per altres administracions que estiguin relacionades amb aquesta temàtica.

 

- Reiterar la petició a la ciutadania de Manresa que es mantingui confinada als seus domicilis i que només surti de casa en el cas que sigui absolutament imprescindible, respectant escrupolosament les restriccions establertes per evitar possibles contagis. Sempre seguint les recomanacions de reduir al màxim el contacte amb altres persones, mantenint una distància mínima d’un metre i mig, i complint les mesures d’higiene, rentant-se sovint les mans.

 

El què es publica per a general coneixement,

 

Manresa, 25 de març de 2020

 

L’alcalde

 

--> Consulta tota la informació sobre el coronavirus permanentment actualitzada al web municipal