El maridatge de Palà mostra el potencial vinícola navassenc

El teatre de Palà de Torroella va acollir la novena edició del Maridatge, que ja s’ha consolidat com una cita inaludible per conèixer el passat, present i futur del món vinícola del municipi.
Més de 200 persones van poder tastar fins a sis vins ben acompanyats per sis plats de l’Escola d’Hoteleria Joviat. L’acte, conduït per la reconeguda enòloga Sara Pérez i l’aportació de l’enóleg i president de la DO Pla de Bages, Joan Soler, va constatar l’evolució dels vins navassencs; uns vins, la majoria dels quals són fets de forma amateur, però amb consciència per definir un bon producte que evoqui a la tradició, a través de la recuperació de vinyes velles o bé mantenint varietats de raïm que estaven pràcticament extingits. Aquestes caracterísitiques són les que es van tenir en compte per escollir els vins, que foren el següents, i que anaren acompanyats pels plats creats per l’alumnat de la Joviat:

  • Vi blanc (macabeu, pansera i sumoll. Anyada del 2019) de Ferran Costa, Valentí, Josep, Josep Maria, Agnès, Joan i Adelina) – Royal de calçots
  • Vi rosat (garnatxa negra 100%. Anyada del 2019) de Pep Batlló – Coca de verdures d’hivern escalivades
  • Vi negre:
    – Sumoll i garnatxa negra, de Miquel Ruiz i Mercè Nicolau – Bacallà amb pil-pil i pèsols
    – Sirah 100%, anyada del 2019, de Joan Izquierdo – Caneló de rostit
    – Sumoll, merlot i mandó, de Joan Escudé – Cap-i-pota amb alls tendres i cigronets de l’Anoia
  • Vi de misa: vi bullit amb solera del 1967, de Joan Escudé – Xocolata, avellana i fruits secs

La 9a mostra de vins es clourà amb la tradicional Arrossada de Castelladral, que se clebrarà el proper 8 de març.