PIMEC Catalunya Central guia les pimes en l'aplicació dels ODS

Quatre empreses locals han compartit amb el públic les seves experiències innovadores sobre la matèria

PIMEC Catalunya Central, amb la col·laboració de la Fundació PIMEC, ha organitzat al Palau Firal de Manresa (en una sala cedida per l’Ajuntament de Manresa) la jornada Com a empresa, com puc contribuir als ODS?, que pretén sensibilitzar l’empresariat sobre els objectius de desenvolupament marcats per l’ONU i sobre la possibilitat d’aplicar-los en els plans estratègics en clau d’innovació i negoci.

Ha obert l’acte el president de PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó, que ha donat la benvinguda als assistents i ha introduït el tema de la jornada. A continuació, Rosa Maria Juny, directora de la Fundació PIMEC, ha presentat l’Agenda 2030, i Mireia Cammany, membre de la junta directiva de la Fundació PIMEC i directora adjunta d’EPI Industries, ha explicat com es poden incorporar els ODS a les empreses i ha detallat el projecte que ha aplicat en aquesta línia la seva empresa.

Tot seguit ha arribat el torn dels empresaris locals que han desenvolupat iniciatives innovadores en ODS. Martina Font, de Font Packaging; Lluís Pinardel, d’Ecoceràmica; Esteve Pintó, d’Aquacenter, i Genar Esteve, de Farmàcia Esteve, han exposat les accions que han emprès a les seves empreses per prendre part del repte sostenible. Després de la taula d’experiències empresarials, Mon Culleré, regidor i responsable de l’Agenda 2030 a l’Ajuntament de Manresa, ha explicat les estratègies que està seguint el consistori respecte als objectius de desenvolupament sostenible.

En acabar l’acte, les més de 40 persones que hi han assistit han pogut gaudir d’un espai de networking per intercanviar idees i preguntar dubtes concrets als ponents.

El president de PIMEC Catalunya Central, Esteve Pintó, després de la jornada ha destacat que “hi havia empresaris locals que encara no coneixien els ODS i que, amb la jornada d’avui, s’han adonat que no és tan complicat aplicar bones pràctiques. Com a empreses tenim la responsabilitat d’implicar-nos en els ODS i de buscar solucions més sostenibles”.