La diversitat i la potència del vi català, àmpliament representades a la Barcelona Wine Week

150 cellers catalans seran presents a la primera edició de la Barcelona Wine Week que se celebra del 3 al 5 de febrer a Fira de Barcelona

 La BBW posa en relleu la diversitat vinícola organitzant el saló en denominacions d’origen

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, inaugura dilluns aquest nou saló, que s’adapta al model vitivinícola català, que des de fa anys ha apostat clarament per les denominacions d’origen

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, inaugurarà dilluns 3 de febrer, a les 12 h, al pavelló 8 del recinte firal de Montjuïc, la primera edició de la Barcelona Wine Week, organitzada per Fira de Barcelona, que té com a objectiu erigir-se en la major plataforma per mostrar als operadors internacionals l’extensa oferta de vins de totes les denominacions d’origen de l’Estat espanyol.

El Departament d’Agricultura, a través de Prodeca i l’INCAVI, ha donat suport a la participació dels cellers catalans. En total, hi seran presents 150 cellers de diferents denominacions d’origen catalanes.

L’espai expositiu està organitzat en dues grans àrees: la principal, BWW Lands, on hi haurà els cellers amb denominació d’origen i amb un espai d’informació per a cada DO, i BWW Groups & Complements, on hi haurà els grans grups empresarials del món del vi al costat d’empreses d’accessoris i serveis al sector.

L’Institut Català de la Vinya i el Vi també tindrà un espai d’atenció al visitant per mostrar la diversitat del sector vitivinícola català i acompanyar els cellers catalans presents a la BWW.

L’orientació d’aquest nou saló s’adapta molt al model vitivinícola català, el qual, des de fa anys, ha apostat clarament per les denominacions d’origen, que són la millor garantia de l’origen dels vins, el millor camí per avançar col·lectivament cap a l’excelència i la millor manera de visualitzar la diversitat de la nostra vitivinicultura. Més del 90% del raïm que es produeix a Catalunya es destina a les 12 DO catalanes.  

La BWW té com a prioritat augmentar les oportunitats de negoci i maximitzar el retorn de les empreses expositores que podran establir nombrosos contactes amb compradors estrangers de vi. L’esdeveniment també compta amb un complet programa d’activitats que impulsa el coneixement al voltant del vi, amb l’accent en els seus vincles amb la cultura i la gastronomia. Professionals del vi, representants de cellers i denominacions d’origen catalanes són presents en el programa de la BWW Hub.

Catalunya, País de Vi

A Catalunya, hi ha una superfície de vinya de més de 50.000 hectàrees, un 30% de les quals són ecològiques. Hi ha un total de 800 cellers i 8.000 viticultors i viticultores. La indústria de fabricació de vins computa més de 4.800 treballadors, però el total del sector ocupa més de 25.900 treballadors, ja sigui a la vinya, als cellers o al sector dels serveis. 

L’any 2018, es van comercialitzar 108 milions d’ampolles de vi tranquil i 244 milions d’ampolles de cava. Pel que fa a l’exportació, s’exporten 204 milions d’ampolles de vi i cava a 140 països del món. Els principals mercats són el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units.

La indústria vitivinícola, amb un volum de negoci anual proper als 1.500 milions d’euros, constitueix el tercer sector agroalimentari de Catalunya i el 19,9% del sector del vi a Espanya.