El vi omple d'activitats les biblioteques amb DO del Bages

7 Biblioteques del Bages participen en activitats relacionades amb el vi i la cultura durant el mes de gener.

El cicle, que es celebra a tot Catalunya durant l’any, segueix la tendència creixent i espera 20.000 visites en aquesta edició.

 

Les biblioteques d’Artés, Avinyó, Manresa-Ateneu les Bases, Navarcles, El Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Fruitós de Bages i Súria us conviden al projecte Biblioteques amb DO promogut pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat on es fa un maridatge entre el vi i la literatura, música, art, gastronomia… en definitiva, la cultura. Tot maridat amb la divulgació i coneixement del territori i de la història vitivinícola de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

Des de les biblioteques participants i la DO Pla de Bages us recomanem algunes de les activitats que no us podeu perdre.

Enguany, les activitats giraran al voltant de la presència i la participació de la dona en el món del vi, una relació que, com es veurà en aquesta nova edició de ‘Biblioteques amb DO’, està unida per un fort llaç.

Les activitats que s’han anat fent al llarg d’aquests dies de gener han estat un èxit. I encara en queden moltes més per venir. Aquí us deixem un llistat de les més destacades:

 

Xerrada – Tast “El Geoparc de la Catalunya Central” a càrrec de Ferran Climent, director científic del Geoparc, i amb degustació de vins i cava d’Artés. Divendres 24 de gener a les 20h a la Biblioteca d’Artés.

 

“Paraula de vi” Tast de vins de la DO Pla de Bages amb Joan Soler, president de la DO Pla de Bages. Amb la col·laboracio de la casa Enfruns de Casserres. Places limitades. Cal inscripció prèvia. Dijous 23 de gener a les 19h a la biblioteca de l’Ateneu Les Bases de Manresa.

 

Xerrada – Debat “Emprenedores del vi”, amb la periodista Patricia de Golferichs, de l’agència de comunicació Vilateral i tast de vins amb Llorenç de Ferrer, enòleg del Celler Les Acàcies d’Avinyó. Divendres, 24 de gener a les 19h a la biblioteca d’Avinyó.

 

Xerrada “Les barraques de pedra seca” a càrrec de Pere Trapé. Amb degustació de vi DO Pla de Bages. Dissabte 25 de gener a les 12h a la Biblioteca del Pont de Vilomara i Rocafort.

 

Entrevista – Debat “Emprenedores del vi”, amb Montse Macarulla, del celler Mas de Sant Iscle, i Patrícia de Golferichs, periodista de l’agència de comunicació Vilateral. Amb degustació de vins de la DO Pla de Bages. Dissabte 1 de febrer a les 12h a la biblioteca de Sant Fruitós.

 

Xerrada “La Pedra Seca a la literatura” a càrrec d’Albert Fàbrega i Enfedaque. Amb degustació de vi DO Pla de Bages. Divendres 7 de febrer a les 20h a la Biblioteca de Súria.

 

Vermut literari lletres i vins. Maridatge de vins i textos km 0. A càrrec dels alumnes del curs d’escriptura Laboratori de lletres i altres convidats. Dissabte 25 de gener a les 12h. a la Biblioteca de Navarcles.

 

 

També hi trobareu les següents activitats infantils, entre d’altres:

 

Hora del conte

EL RAÏM TREPITJAT, a càrrec de Keke Shuga

Dimecres 29 de gener 17:30 h a la biblioteca de Súria

 

Hora del conte

HORA DEL CONTE, amb la Tieta Lourdes. Per infants a partir de 3 anys.

Divendres 31 de gener — 18:00 h a la biblioteca d’Artés

 

Hora del conte

GOTIM DE CONTES, a càrrec de Elisabeth Ulibarri. Acompanyat d’un tast de most.

Dijous 6 de febrer 18:00 h a la biblioteca d’Avinyó

 

Activitat familiar “La vinya amb els cinc sentits” Un taller creatiu per a nens i nenes de 5 a 12 anys i les seves famílies. Dimarts 28 de gener a les 18h. a Sant Fruitós de Bages.

 

Taller co-creatiu de disseny d’un personatge de còmic i il·lustració en viu. “Geshtinanna la Deesa del vi: taller de còmic”. Nens i nenes a partir de 8 anys.

Dilluns 27 de gener a les 17:30h. a la Biblioteca de Súria.

 

També podreu gaudir d’altres propostes maridant amb el vi i la vinya: des d’exposicions artístiques, tallers per a adults, laboratoris i clubs de lectura i escriptura… Podeu consultar la programació completa a l’apartat Activitats de la web dopladebages.com o als webs de les biblioteques participants.

També s’organitza, el concurs fotogràfic a instagram, sobre el món del vi en el sentit més ampli. Només cal que etiqueteu les vostres imatges amb el hashtag #vinstagrampladebages2020. Podeu consultar les bases al blog de les biblioteques o a la pàgina web de la Denominació d’Origen Pla de Bages www.dopladebages.com

Biblioteques amb DO és un projecte impulsat per la Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Biblioteques amb la col·laboració de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. La consolidació i èxit d’aquesta iniciativa rau en la col·laboració a nivell local entre les biblioteques públiques, els cellers, les cooperatives, els consells reguladors de cadascuna de les denominacions d’origen i, a nivell nacional, en la implicació de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi).