Es presenten els actes de celebració de la Festa de l'Any Nou Xinès a Manresa

L’arribada de l’Any Nou Xinès és un esdeveniment molt important per a la comunitat xinesa  i se celebra a tot arreu del món. La festa a Manresa tindrà lloc el diumenge 26 de gener amb una desfilada que arrencarà des de Sant Domènec a la plaça Major i espectacle final a  la Sala Els Carlins.

 

Per tercer any consecutiu, la comunitat xinesa de Manresa i comarca celebra la festa del seu Any Nou, el número 4718 que, segons el seu calendari tradicional,  portarà el signe del zodíac del Ratolí. L’arribada de l’Any Nou Xinès és un esdeveniment molt important per a la comunitat xinesa i se celebra a tot arreu del món.
 

Els actes se celebraran diumenge de la setmana vinent, 26 de gener,  estan  organitzats per l’Associació xinesa de la Catalunya Central i compta amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i de diferents patrocinadors. 
 

Els detalls de la festa han estat presentats  avui pel regidor de Nova Ciutadania i Cooperació de l’Ajuntament de Manresa, Jamaa Mbarki El Bachir; el president executiu de la mateixa entitat, Fengnan Pan; i el president de l'Associació xinesa de la Catalunya Central, Kangnian Chen. Ha assistit també el tècnic municipal Josep Vilarmau;  la jove Lisa Pan, en qualitat de traductora; i el secretari de l'Associació, Ling Bolin.
 

Jamaa Mbarki El Bachir s’ha mostrat content de la nova celebració d’aquesta festa de la comunitat xinesa que contribueix a la convivència en una ciutat d’acollida com Manresa en la qual “conviuen 112 nacionalitats”. El regidor ha afegit que aquesta iniciativa “és positiva perquè demostra les ganes de participar i mostrar la seves tradicions”.
 

Desfilada fins a la plaça Major i festa final a la Sala Els Carlins
 

Fengnan Pan ha explicat que la festa s’iniciarà  a les 13 h a la plaça Sant Domènec, amb l’arrencada d’una desfilada que passarà per Muralla Sant Domènec, Plaça Europa,  plaça Major i Plana de l’Om. A partir de les 15 h de la tarda, s’iniciarà l’actuació oficial  a la Sala dels Carlins,  on es podrà gaudir d’un espectacle amb actuacions tradicionals de la Xina (dança, opera, wushu...), on es veuran reflectides diverses manifestacions de la cultura xinesa.
 

El president executiu de l’Associació ha convidat tothom a assistir a la festa i ha agraït el suport de l’Ajuntament de Manresa. També ha recordat que haurà representants del Consolat de la Xina,  de l’Ajuntament de Manresa i la delegació del Govern de la Catalunya Central.

 

Continuar treballant per la integració de la comunitat xinesa a Manresa
 

Al seu torn, Kangnian Chen, ha reiterat les paraules d’agraïment al consistori així com el suport que rep del Consolat General de la Xina. El representant xinès ha manifestat que “la nostra associació espera seguir treballant amb regularitat per celebrà l’any nou xinès, convertint-la en un festival d’interacció cultural entre els dos països. Al mateix temps, realitzar més activitats amb la finalitat que promoguin intercanvis culturals i crear vincles entre els dos països, ja que pensem que podem ajudar els xinesos que viuen aquí a integrar-se amb més facilitat”.
 

Kangnian Chen ha afegit que “Manresa és una ciutat espectacular, la qual acull una gran diversitat cultural i estem molt orgullosos de formar part d’aquesta gran família. I per això, des de la nostra associació volem seguir participant de manera activa a les activitats solidàries de la zona i reforçar vincles amb persones de tots els àmbits de la ciutat de Manresa”.