Sant Fruitós de Bages i Manresa uniran esforços conjuntament per difondre les figures dels jesuïtes Sant Ignasi de Loiola i Lluís Espinal

SANT FRUITÓS DE BAGES CELEBRA AQUEST 2020 L’ANY LLUÍS ESPINAL EN MOTIU DEL 40È ANIVERSARI DEL SEU ASSASSINAT I MANRESA CELEBRARÀ EL PROPER 2022 ELS 500 ANYS DE L’ARRIBADA DE SANT IGNASI A LA CIUTAT.
 
Els Ajuntament de Sant Fruitós de Bages i Manresa programaran activitats conjuntes en els seus respectius anys commemoratius per tal d’ajudar a difondre la figura dels 2 jesuïtes que més empremta han deixat al Bages. La intenció dels dos consistoris és crear sinèrgies per tal d’impulsar ambdues commemoracions ja que tenen com a nexe comú la figura d’un jesuïta.

En aquest sentit, Sant Fruitós de Bages prendrà part en algunes de les activitats programades en el marc de l’esdeveniment Manresa 2022 com per exemple en la Marxa del Pelegrí. En aquest mateix sentit Sant Fruitós destinarà un espai per difondre la figura de Sant Ignasi en el marc de l’acte central de l’any Espinal que es celebrarà durant el mes de maig de 2020 a Sant Fruitós de Bages.

Aquesta primera trobada entre l’alcalde de Sant Fruitós de Bages Joan Carles Batanés i el regidor de cultura Xavier Racero amb el regidor de turisme de l’Ajuntament de Manresa Joan Calmet i tècnics municipals ha servit per començar a definir les accions conjuntes a emprendre.