La 6a Nit del Turisme del Bages reconeix Benvigut Aligué i Ferran Debant, guardonats amb el premi BagesImpuls! al turisme

Benvigut Aligué i Ferran Debant han estat guardonats amb el premi BagesImpuls! al turisme

Més de 150 persones vinculades amb el sector del turisme de la comarca del Bages han participart aquest dimarts a la Nit del Turisme, que enguany s'ha celebrat al Mas de la Sala. La iniciativa és de BagesImpuls!, entitat que té com a missió principal la dinamització i posada en valor d'aquest sector des de la perspectiva privada.

Un dels moments àlgids de la Nit del Turisme ha estat l'entrega dels premis BagesImpuls!.

Aquests reconeixements es fan a persones que representen empreses o iniciatives d'èxit que tinguin a veure directa o indirectament amb el turisme.

En aquesta ocasió s'han donat dos premis: l'habitual premi al turisme per en Benvingut Aligué Torras, per la seva trajectòria a càrrec d'un dels restaurants més emblemàtics i guardonats de la comarca, com a cuiner i com a empresari.

I un altre premi, el premi Impuls, per en Ferran Debant Garcia, per la seva implicació personal amb el territori i per la seva tasca al capdavant del Grup Taelus de comunicació, entre d'altres empreses. 

Els premiats en les cinc edicions anteriors han: estat el jesuïta José Luis Uriberri, impulsor del Camí Ignasià; Joan Soler, president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, Ferran Climent, director científic del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, Jordi Vilaseca, director de la l'escola Joviat d'hoteleria i pel Josep Saez, president del bàsquet Manresa.

A part d'empresaris i emprenedors, han participat a la Nit del Turisme, Octavi Bono, director general de turisme de la Generalitat, així com alcaldes, regidors i representants del Consell Comarcal del Bages.

Els aperitius de benvinguda s'han fet a partir de tres quarts de set de la tarda al Mas de la Sala, i abans de passar al sopar, s'han fet els parlaments, la presentació del reportatge Bages Gastronòmic de la revista Cuines i un tast d'olis de la comarca.  

La Nit del Turisme del Bages té un caràcter itinerant entre els quatre establiments que es responsabilitzen de la proposta gastronòmica: Hotel Mon Sant Benet, Hotel Abat Cisneros de Montserrat, Hotel Mas de la Sala i Hotel Parador de Cardona.