Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià

Arriba la 3a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià.

Els dies 22 i 23 de novembre la vila acull l’oportunitat perfecta per conèixer els productes gastronòmics i la cultura culinària entorn el camí Ignasià.

Les Jornades se celebren en el marc del projecte Manresa 2022 i tenen l’objectiu de donar a conèixer el camí que va de Loiola a Manresa però també la seva gastronomia promocionant l’àmplia oferta que té la comarca.

La gastronomia de Manresa és un dels actius turístics del territori, i a partir de les jornades, promou a l’exterior la ciutat i el seu entorn, hi genera dinamisme comercial i implica els sectors el territori vinculats a la restauració.

A banda de la promoció gastronòmica d’aquesta comarca de la Catalunya Central, també es dóna protagonisme al Camí Ignasià, que uneix la ciutat natal d’Ignasi amb Manresa al llarg de 650 km passant per Navarra, La Rioja i Aragó.

Així doncs, receptes originals del temps de Sant Ignasi també hi són presents: Brou del Pelegrí, vins, dolços i varietats de la DO Pla de Bages.

Aquest any, les Jornades acolliran “D’Ignasi a Ignasi”, un recorregut històric i gastronòmic al llarg de cinc segles a la ciutat de Manresa basat en la figura d’Ignasi de Loiola i Ignasi Domènech, cuiner manresà que posicionà la cuina catalana al món.

Així doncs, no et perdis aquestes jornades, ja que són l’oportunitat perfecta per conèixer els productes típics de Manresa i la cultura culinària que gira al voltant del camí Ignasià!

PROGRAMA JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL CAMÍ IGNASIÀ 2019

· Divendres 22 de novembre, de 19h a 20h · Museu Comarcal de Manresa

D’IGNASI A IGNASI (DE LOIOLA A DOMÈNECH)

De la mà de dos ponents experts en els personatges protagonistes de la sessió, Ignasi de Loiola i Ignasi Domènech, es presentarà un recorregut històric i gastronòmic al llarg de cinc segles a la ciutat de Manresa. Josep Huguet i Toni Massanés ens detallaran les singularitats principals de la Manresa medieval que va conèixer Ignasi de Loiola, i seguiran la història fins a finals del XIX i principis del XX, quan Ignasi Domènech va posar Manresa al mapa gastronòmic europeu tot posicionant la cuina catalana al món. La sessió inaugural acabarà amb un tastet del Dolç del Pelegrí acompanyat d’una una copa de vi de la DO Pla de Bages per a tots els assistents.

Entrada gratuïta fins a omplir aforament.

· Dissabte 23 de novembre, de 12h a 14:3h · Sala petita del Teatre Kursaal

LA CUINA I PATRIMONI DEL CAMÍ IGNASIÀ: PAISATGES, PRODUCTES AGROALIMENTARIS I GASTRONOMIA. SHOW COOKING I DEGUSTACIÓ

A càrrec de :

•Jordi Rodó, director de Quaderna. Consultor en patrimoni i turisme

•Joel Castanyé, restaurant La Boscana de Bellvís, 1*Michelin (Bellvís d’Urgell)

•David Andrés i Zhou Mengxin, restaurant Somiatruites (Igualada)

•Jordi Llobet, restaurant l’Ò, 1* Michelin (Sant Fruitós de Bages)

Jordi Rodó ens acompanyarà en un recorregut pel tram del Camí Ignasià que comença a Fraga i acaba a Manresa. En coneixerem aquelles particularitats vinculades als seu paisatges, patrimoni i productes agroalimentaris. Tot fent parada i fonda en tres restaurants de reconegut prestigi, olorarem i tastarem la gastronomia del Camí. La Boscana de Bellvís, capitanejada per Joel Castanyé, serà la primera proposta gastronòmica del recorregut. Seguirem fins a Igualada, on David Andrès i Zhou Mengxin, guanyador de l’edició 2018 i classificada en l’edició 2019 del campionat del món de joves cuiners, ens mostraran l’excel·lent gastronomia del Somiatruites. Acabarem a Sant Fruitós del Bages, coneixent l’excepcional proposta, vinculada estretament a la comarca, que ofereixe l’Ò de Món Sant Benet.  La sessió acabarà amb la degustació d’algunes propostes que hauran preparat els cuiners i cuineres, acompanyades d’una copa de vi de la DO Pla de Bages.

Entrada anticipada: 10€/ El mateix dia: 12€

RESERVA LA TEVA ENTRADA AQUÍ

· Dissabte 23 de novembre, de 17h a 18h · Plaça Fius i Palà

EL CONTE IL·LUSTRAT DEL CAMÍ IGNASIÀ. AMB XOCOLATA I DOLÇ DEL PELEGRÍ

A càrrec de Subi & Anna

Una proposta familiar que combina conte, il·lustració i menjar, tres de les ocupacions preferides dels més petits de cada casa. Un relat on els protagonistes simpàtics i valents del conte aniran fent parades al llarg del camí ignasià per mostrar als infants aquelles curiositats i menges que hi són vinculades. Simultàniament, s’il·lustrarà el recorregut per a fer-lo més proper a la canalla. Un cop acabada la representació es repartiran xicres de xocolata desfeta i dolç del pelegrí entre els assistents.

Activitat gratuïta

· Dissabte 23 de novembre, de 19h a 20:30h · Sala petita del Teatre Kursaal

TAST DE VINS DEL CAMÍ IGNASIÀ: PAISATGES, TERRES, MÚSICA I POESIA

A càrrec d’Anna Castillo, sommelier

Acompanyada per:

•Ivan Padilla, actor

•Maria Coll, violoncel·lista

Una sessió on Anna Castillo, experta sommelier, transportarà els assistents a les Denominacions d’Origen vitivinícoles per on transcorre el Camí Ignasià català. Imatges de paisatges i terres seran el suport visual per a donar a conèixer vins de la DO Costers del Segre, de la DO Penedès i de la DO Pla de Bages. Al mateix temps que els assistents tasten els vins, l’actor Ivan Padilla  recitarà alguns haikus de Jaume Bonvehí sobre el Camí Ignasià, alhora que la violoncel·lista Maria Coll acompanyarà el moment amb una peça musical adaptada a les singularitats de cada vi. Una sessió elegant i sensorialment plena.

Entrada anticipada: 8€ / El mateix dia: 10€

RESERVA LA TEVA ENTRADA AQUÍ